Η κρητική κουζίνα συνεχίζει να κατακτά τον κόσμο και ο ντάκος δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Σύμφωνα με τον αυστριακό Τύπο είναι ένα από τα κορυφαία εδέσματα για το καλοκαίρι.
Στη στήλη γαστρονομίας η αυστριακή εφημερίδα Der Standard προτείνει ως το ιδανικό εύγευστο σνακ για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, την συνταγή του ντάκου με ώριμες ντομάτες και πρόβειο τυρί.
Στη σελίδα με τις συνταγές γίνεται μία σύντομη αναφορά στην ιστορία του κρητικού παξιμαδιού, που ήταν αρχικά το φαγητό των φτωχών στην Ελλάδα, όπως αναφέρεται.
Στη συνέχεια σημειώνεται ότι ο ντάκος, το παξιμάδι από κριθάρι, προσφέρεται σε όλα τα εστιατόρια της Κρήτης και ότι στη Βιέννη πωλείται σε ελληνικά delicatessen.