33.5 C
Chania
Δευτέρα, 20 Ιουλίου, 2026

O Πολιτιστικός Σύλλογος Σελίνου απέχει από δραστηριότητες στην Τουρκία μετά την απόφαση της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωσή του ο Πολιτιστικός – Παραδοσιακός Σύλλογος Σελίνου εκφράζει την αντίδρασή του στην απόφαση του Ερντογάν για μετατροπή της Αγίας Σοφιάς σε τζαμί.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Έπειτα από την προκλητική απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να μετατρέψει την μητέρα των Ορθοδόξων Εκκλησιών Αγία Σοφία σε τζαμί, ο σύλλογός μας αποφασίζει:

*Την τελική ακύρωση της συμμετοχής μας σε φεστιβάλ στην Κωνσταντινούπολη.

*Την άρνησή μας σε οποιοδήποτε κάλεσμα για συμμετοχή μας σε φεστιβάλ και άλλη πολιτιστική δραστηριότητα στην Κωνσταντινούπολη και σε όλη την τουρκική επικράτεια.

*Την άρνησή μας να συμμετέχουμε σε οποιοδήποτε πολιτιστικό γεγονός (είτε στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό) με ταυτόχρονη παρουσία τουρκικού συλλόγου.

*Την προτροπή μας σε άλλους ελληνικούς συλλόγους να ακολουθήσουν το παράδειγμά μας έτσι ώστε να απομονώσουμε πολιτιστικά και πολιτισμικά την Τουρκία.

*Τα μέτρα αυτά θα αρθούν μόνο και όταν θα αλλάξει αυτή η επαισχυντη απόφαση.»

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία.Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Άνοιξε η πλατφόρμα για vouchers βρεφονηπιακών σταθμών και ΚΔΑΠ στα Χανιά

Άνοιξε η πλατφόρμα για vouchers βρεφονηπιακών σταθμών και ΚΔΑΠ στα Χανιά. Αιτήσεις έως 5 Αυγούστου 2026 μέσω eetaa.gr. Κλιμακωτή υποβολή ανάλογα με το ΑΦΜ.

Σύσκεψη Ροκάκη – Πιτσιλή στο Επιμελητήριο Χανίων: Οι προτεραιότητες της επιχειρηματικότητας για τα δημόσια έσοδα

Σύσκεψη Ροκάκη - Πιτσιλή στο Επιμελητήριο Χανίων για φορολογικά ζητήματα. Προτάσεις για δωρεάν ψηφιακή τιμολόγηση, καταπολέμηση παραοικονομίας και απλούστευση φορολογικού συστήματος.

Ανακοίνωση Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων για ενεργοποίηση πεδίου βολής στη θαλάσσια περιοχή της Κρήτης

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων ανακοινώνει την ενεργοποίηση του πεδίου βολής «A1» στις 21 Ιουλίου 2026. Απαγόρευση διέλευσης σκαφών από τη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της Κρήτης.

Ισχυρή ευρωπαϊκή συμμαχία για την Πολιτιστική Διαδρομή της Ελιάς με επίκεντρο την Κρήτη

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν στο Ηράκλειο οι εργασίες της εναρκτήριας συνάντησης της ELEA Route, της νέας Πολιτιστικής Διαδρομής της Ελιάς με επίκεντρο την Κρήτη.