11.5 C
Chania
Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου, 2026

Politico: O Τραμπ αγνοεί τη λαϊκή ψήφο -Ο Μπάιντεν εξασφαλίζει μέχρι στιγμής 238 εκλέκτορες και ο Τραμπ 213

Ημερομηνία:

Όπως σημειώνει το Politico, ο Μπάιντεν εξασφαλίζει μέχρι στιγμής 238 εκλέκτορες και ο Τραμπ 213, ενώ συνεχίζεται η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων, και σημειώνει ότι ο Τραμπ υπολείπεται κατά πάνω από 1,6 εκατ. ψήφους του αντιπάλου του «και ακόμη κι αν επικρατήσει στο Κολέγιο των Εκλεκτόρων και επανεκλεγεί, δεν θα έχει καμία στατιστική δυνατότητα να υποστηρίξει ότι έχει τη λαϊκή εντολή».

Υπογραμμίζει δε ότι, παρά τα όσα υποστήριξε ο Τραμπ, μέχρι στιγμής είναι πολύ νωρίς για να κηρυχθεί ο νικητής των εκλογών, αφού απομένει η καταμέτρηση εκατομμυρίων επιστολικών ψήφων σε κρίσιμες πολιτείες και ούτε ο Ντόναλντ Τραμπ, αλλά ούτε και ο Τζο Μπάιντεν έχουν εξασφαλίσει μέχρι στιγμής τους 270 εκλέκτορες που χρειάζονται για να στεφθούν νικητές.

«Η μέχρι στιγμής καταμέτρηση σε αρκετές σημαντικές αμφίρροπες πολιτείες δίνει προβάδισμα στον Τραμπ, αλλά σχεδόν το ένα τρίτο των ψήφων δεν έχει ακόμη καταμετρηθεί στο Μίσιγκαν ή στην Πενσιλβάνι και ένα σημαντικό ποσοστό παραμένει σε εκκρεμότητα στο Ουισκόνσιν.

Οι ψηφοφόροι κατέγραψαν αριθμό-ρεκόρ φέτος στις επιστολικές ψήφους, που μπορεί να χρειαστεί περισσότερο για να καταμετρηθούν και υπήρξε μια αντιπαράθεση μεταξύ των δύο στρατοπέδων αναφορικά με το πότε και πώς ψήφισαν οι εκλογείς. Αλλεπάλληλες δημοσκοπήσεις έδειξαν ότι όσοι θα ασκούσαν το εκλογικό τους δικαίωμα ανήμερα των εκλογών θα στήριζαν τον Τραμπ, ενώ εκείνοι που ψήφισαν με επιστολικές ψήφους στήριζαν στη μεγάλη τους πλειοψηφία τον Τζο Μπάιντεν.

iefimerida.gr 

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χανιά: Τραγική κατάληξη για 55χρονο στην Κίσσαμο – Εντοπίστηκε νεκρός μέσα στο όχημά του

Μια τραγική είδηση συγκλονίζει την τοπική κοινωνία της Κισσάμου...

Ανατριχίλα από τις φωτογραφίες του Άντριου που παίζει με μωρό και μπάλα σε σχήμα… στήθους

Σοκ προκαλεί η δημοσιοποίηση φωτογραφιών που αποτυπώνουν τον πρώην πρίγκιπα Άντριου, που...

«Η Δικαιοσύνη νοσεί»: Ηχηρή παραίτηση εφέτη – Ανάρτηση «κόλαφος»

Σοβαρά ερωτήματα για τη Δικαιοσύνη προκαλεί η παραίτηση του εφέτη Γιάννη...

Πυρά Τραμπ στους δικαστές μετά το «χαστούκι» για τους δασμούς – «Θα επιβάλλω παγκόσμιο δασμό 10%»

«Βαθύτατα απογοητευτική» χαρακτήρισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ...