Power Pass: Έσπασε το φράγμα των 100.000 αιτήσεων – Η ηλεκτρονική αίτηση βήμα-βήμα με εικόνες

Κανένα σχόλιο

Έσπασε το φράγμα των 100.000 αιτήσεων το Power Pass μια μέρα μετά την έναρξη λειτουργίας του.

Ήδη το μεσημέρι οι δικαιούχοι που έσπευσαν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους που έφτασαν τις 75.000.

Η επιδότηση αφορά στους λογαριασμούς ρεύματος πρώτης κατοικίας ή φοιτητικής στέγης εντός Ελλάδος, που εκδόθηκαν κατά το διάστημα από 1/12/2021 έως και 31/5/2022.

"Sponsored links"

Το ποσοστό επιδότησης ανέρχεται στο 60% της αύξησης της τιμής ρεύματος της πρώτης κατοικίας και, ανάλογα με το ύψος των λογαριασμών, μπορεί να ανέλθει μέχρι και στο ποσό των 600 ευρώ.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα διαρκέσει μέχρι και τις 30 Ιουνίου. Κατά τις πρώτες ημέρες της λειτουργίας της, η πλατφόρμα θα ανοίγει σταδιακά για τους δικαιούχους, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους.

H λειτουργία της πλατφόρμας είναι ιδιαίτερα απλή, καθώς χρειάζονται μόνο οι κωδικοί του πολίτη στο Taxisnet και το IBAN του λογαριασμού στον οποίο επιθυμεί να πιστωθεί η επιδότηση. Όλα τα υπόλοιπα στοιχεία αντλούνται αυτόματα μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης.

Πώς γίνεται η υποβολή αίτησης

Η υποβολή της αίτησης βήμα-βήμα

Βήμα 1ο

Είσοδος στην πλατφόρμα του power pass μέσω του vouchers.gov.gr.

Βήμα 2ο

Είσοδος στην αίτηση για την αναδρομική επιδότηση με τους κωδικούς taxisnet

Βήμα 3ο

Πατάμε επιβεβαίωση για διασταύρωση στοιχείων και μετά μπαίνουμε σε μια καινούρια οθόνη, όπου μας ζητείται να ελέγξουμε και να επιβεβαιώσουμε τα στοιχεία της ταυτότητάς μας.

Ελέγχουμε και πατάμε ξανά επιβεβαίωση.

Βήμα 4ο

Στην επόμενη οθόνη η αίτηση μας ζητά να επιλέξουμε δικαιούχο της επιδότησης Power Pass. Αυτό συμβαίνει διότι η επιδότηση μπορεί να αφορά :

"Sponsored links"

  • Τον ίδιο τον δικαιούχο που υποβάλλει την αίτηση
  • Ένα εξαρτώμενο μέλος – π.χ. ένα παιδί που σπουδάζει ως φοιτητής σε άλλη πόλη και δηλώνεται στο Ε1 ως εξαρτώμενο μέλος.

Προσοχή, τα εξαρτώμενα μέλη εμφανίζονται με βάση τη φορολογική δήλωση του 2021, μόνο εφόσον αυτή έχει υποβληθεί.

Εφόσον ο δικαιούχος επιθυμεί να υποβάλλει αίτηση για τον εαυτό του (Ίδιο) τότε πατάει πάνω στο ΑΦΜ του για να συνεχίσει:

Σε αυτό το βήμα ο δικαιούχος μπορεί να τροποποιήσει τα στοιχεία της κύριας κατοικίας του εφόσον δεν συμφωνεί με αυτά που εμφανίζονται ή δεν εμφανίζεται κάποιο μέλος της οικογένειας του το οποίο είναι επίσης δικαιούχος (φοιτητής).

Βήμα 5ο

Εφόσον δεν συντρέχει λόγος αλλαγής στοιχείων κύριας κατοικίας ο δικαιούχος μεταφέρεται στην επόμενη οθόνη όπου και θα υποβάλλει την αίτησή του.

Στην επόμενη οθόνη ο δικαιούχος βλέπει για κάθε μήνα από το Δεκέμβριο του 2021 έως και τον Μάιο του 2022 την κύρια κατοικία και τον αριθμό παροχής που είναι δηλωμένα στην φορολογική του δήλωση.

Και σε αυτό το βήμα ο δικαιούχος μπορεί να τροποποιήσει τα στοιχεία της κύριας κατοικίας του εφόσον δεν συμφωνεί με αυτά που εμφανίζονται.

Στην ίδια οθόνη του ζητείται να συμπληρώσει:

  • Αριθμό κινητού τηλεφώνου
  • email
  • IBAN τραπεζικού λογαριασμού

Αμέσως μόλις συμπληρώσουμε το IBAN του τραπεζικού λογαριασμού το σύστημα από μόνο του επιλέγει τράπεζα (χρηματοπιστωτικό ίδρυμα).

Στη συνέχεια τικάρουμε στο κουτάκι «Δηλώνω υπεύθυνα ότι…» και πατάμε υποβολή 

Βήμα 6ο

Η αίτηση υποβλήθηκε. Εμφανίζεται μια νέα οθόνη που μας ενημερώνει πως η αίτηση μας είναι υπό έλεγχο ως προς την ορθότητα των στοιχείων.

Σε αυτό το βήμα ο δικαιούχος μπορεί να επεξεργαστεί τα στοιχεία εφόσον έχει κάνει κάποιο λάθος, επιστρέφοντας στην προηγούμενη οθόνη.

Για διορθώσεις

Βήμα 4β – 5β – 6β

Σε περίπτωση που πρέπει να αλλάξει στοιχεία της κατοικίας του ή στοιχεία για τα προστατευόμενα μέλη (φοιτητές) τότε μπορεί σε οποιοδήποτε βήμα μετά το 4 να το πράξει.

 

Βήμα 4γ – 5γ – 6γ

Στην επόμενη οθόνη συμπληρώνουμε πάλι τους κλειδάριθμους του taxisnet

Βήμα 4δ – 5δ – 6δ

Στην επόμενη οθόνη καλούμαστε να επιλέξουμε:

  • Είτε θα υποβάλλουμε δήλωση κύριας κατοικίας (διόρθωση)
  • Είτε δήλωση κατοικίας εξαρτώμενο τέκνου (φοιτητή)

Για όσες ημέρες παραμένει ανοιχτή η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων, θα διενεργείται προέλεγχος και θα αποστέλλονται ειδοποιήσεις στους πολίτες για τυχόν διορθώσεις (μη υπαρκτή παροχή, λανθασμένη κατηγορία λογαριασμού κ.λπ.). Η εκκαθάριση των αιτήσεων, ο προσδιορισμός του ποσού επιστροφής και η καταβολή του στους δικαιούχους θα πραγματοποιηθούν κατά το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου.

Διευκρινίζεται ότι οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση τόσο για την κύρια κατοικία τους, όσο και για τη φοιτητική στέγη προστατευόμενων μελών που φοιτούν στην Ελλάδα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο πολίτης μπορεί να υποβάλει μέχρι και τρεις επιπλέον αιτήσεις για προστατευόμενα μέλη, ακολουθώντας κάθε φορά τα παραπάνω βήματα.

Επιπλέον, για όσους είναι υπόχρεοι να υποβάλουν πρώτη φορά φορολογική δήλωση για το φορολογικό έτος 2021, είναι απαραίτητη η υποβολή της φορολογικής δήλωσης πριν από την αίτηση για το Power Pass.

Σ’ αυτή την περίπτωση, θα λαμβάνεται υπόψη το καθαρό οικογενειακό εισόδημα, μετά την αφαίρεση των φόρων, του φορολογικού έτους 2021.

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live