“Raus!”: Σοκαρισμένοι οι εκπρόσωποι της Fraport από την κινητοποίηση των Χανιωτών – Βρέθηκαν αποκλεισμένοι στο αεροδρόμιο Χανίων | Φωτός

5 Σχόλια

Ρεπορτάζ: Γιάννης Αγγελάκης

Προ εκπλήξεως βρέθηκαν οι 8 εκπρόσωποι της Fraport που έφθασαν την Τρίτη στις 11 το πρωί στο αεροδρόμιο Χανίων, για να επιθεωρήσουν και να πραγματοποιήσουν καταγραφή στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου. Πολίτες φώναζαν συνθήματα ενώ εκπρόσωποι φορέων επέδωσαν ψηφίσματα στους έκπληκτους εκπροσώπους της εταιρείας που προσπαθούσαν να καταλάβουν τι συμβαίνει.

Ο αριθμός των διαμαρτυρόμενων που συγκεντρώθηκαν στο αεροδρόμιο Χανίων ξεπέρασαν τους εκατό με αρκετούς να φωνάζουν συνθήματα και άλλους να λένε απλά “raus”, εκφράζοντας έτσι ότι δεν είναι καλοδεχούμενοι.

"Sponsored links"

Το παρών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης, ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, ο Δήμαρχος Κισσάμου Θεόδωρος Σταθάκης, ο Δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης, ο Δήμαρχος Αποκόρωνα Χαράλαμπος Κουκιανάκης και ο Δήμαρχος Σφακίων Γιάννης Ζερβός. Τον Δήμο Καντάνου Σελίνου εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Βακάκης.

DSCF9792 Εκπρόσωποι φορέων και πολλοί πολίτες στη σημερινή διαμαρτυρία στο αεροδρόμιο Χανιων

Εκεί και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργάνων, εκπρόσωποι των εργαζόμενων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εργαζόμενοι από το αεροδρόμιο, και εκπρόσωποι κομμάτων από το ΚΚΕ, τη Λαϊκή Ενότητα και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

DSCF9972 Έντονη η αστυνομική παρουσία στον χώρο του αεροδρομίου

Στα Χανιά βρέθηκε και ο πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ κ. Βασίλης Αλεβιζόπουλος ο οποίος με αποκλειστικές δηλώσεις του στον Α.τ.Κ. τόνισε ότι αν η Fraport δε δώσει το αντίτιμο του 1,2 δις ευρώ έως 19 Απριλίου τότε ακυρώνεται η Συμφωνία. Γι’ αυτό το λόγο, όπως μας είπε, έχει σημασία να ενταθούν οι αντιδράσεις.

DSCF9873 Μεγάλο το ενδιαφέρον και από τα μέσα ενημέρωσης ενώ σύμφωνα με πληροφορίες και το Russia Today καλύπτει τις εξελίξεις

Είπε επίσης ότι υπό αυτό το πρίσμα έχει ιδιαίτερη αξία και η σημασία της διαδικασίας που γίνεται στο ΣτΕ αφού το γεγονός ότι η υπόθεση της παραχώρησης βρίσκεται σε εκκρεμοδικία είναι πιθανό να αποτρέψει την εταιρεία από το να δώσει το αντίτιμο. “Αυτό είναι το κλειδί. Θα το προσβάλλουμε και θα το πάμε κατευθείαν για ακύρωση”

DSCF0017 Οι πολίτες αντίδρασαν, φώναξαν συνθήματα ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι δεν επιτράπηκε στους εκπροσώπους της Fraport να βγούνε από την έξοδο του αεροδρομίου

Νωρίτερα, και μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης είπε:

“Αύριο έχουμε σύσκεψη με τους νομικούς μας και ετοιμάζουμε την παρέμβασή μας στην ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού. Από εκεί και πέρα παίζεται ένα χοντρό παιχνίδι στην Κομισιόν όπου μια σειρά ευρωβουλευτές ακόμα και Γερμανοί είναι ενάντια στο ξεπούλημα των ελληνικών αεροδρομίων. Εμείς δε θα κάνουμε πίσω. Και θα προχωρήσουμε και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια σε περίπτωση απόρριψης της Ολομέλειας του ΣτΕ.

DSCF9819 Στο αεροδρόμιο Χανίων βρέθηκε τόσο ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης αλλά και άλλοι δήμαρχοι

Επίσης θα ήθελα να δηλώσω ότι η συμμορία του ΤΑΙΠΕΔ, μια οργάνωση η οποία ξεπουλά τη δημόσια περιουσία θα λογοδοτήσει στην εισαγγελία του Λουξεμβούργου. Να είναι σίγουροι ότι εμείς δεν πρόκειται να τους αφήσουμε παρά την πολιτική και νομική τους ασυλία. Η οικονομική εγκληματική οργάνωση που λέγεται ΤΑΙΠΕΔ θα δώσει λόγο.

DSCF9920 Εμφανώς σε αμηχανία ο εκπρόσωπος της Fraport καθώς λαμβάνει το ψήφισμα από τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Απόστολο Βουλγαράκη

Να πω ότι αντιδράσεις υπάρχουν και σε άλλες περιοχές, θεωρώ όμως ότι τα Χανιά είναι ένας ζωντανός οργανισμός όπως και τα Επτάνησα.

DSCF9936 Ψήφισμα επέδωσε και ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας που με ένα σύντομο λόγο εξέφρασε τις αιτίες για την εναντίωση των Χανιωτών

Σύντομα θα προχωρήσουμε σε μία συμφωνία με αρκετούς περιφερειάρχες, επιμελητήρια και διάφορους οργανισμούς. Θα προχωρήσουμε σε μια συγκέντρωση στην Αθήνα και θα καθορίσουμε τη στάση μας πανελλαδικά σε μια συγκεκριμένη κοινωνική αντίσταση ενάντια στο ξεπούλημα των ελληνικών αεροδρομίων.

"Sponsored links"

DSCF9928 Aπό την άλλη, ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων, Χρήστος Μυλώνακης επέδωσε επιστολή επιχειρηματιών που δημοσιεύτηκε στον τοπικό τύπο ζητώντας οι κανόνες που θέτονται να γίνουν σεβαστοί

Τα αεροδρόμια δεν είναι απλώς μία έκταση, είναι ο τουρισμός μιας χώρας, είναι ο στόχος που έχουν βάλει ο κ. Σόιμπλε και η κ. Μέρκελ για να πάρουν το 22% του ΑΕΠ της χώρας μας. Θέλουν να κάνουν μια τουριστικά αποικία την Ελλάδα και να μεταφέρουν 10 – 15 εκατομμύρια Γερμανούς και τα χρήματα να παραμένουν στη Γερμανία.

DSCF9957 Σε αμηχανία οι εκπρόσωποι της εταιρείας επικοινωνούν στα κινητά τους

Τελειώνοντας να πω ότι υπάρχουν ποινικά αδικήματα. Εγώ προσωπικά σε μια συνάντηση που είχα με την ηγεσία της Fraport και με τον ίδιο τον διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Σούλτε και τον πρόεδρο κ. Κιλμ, τους ανέφερα ότι δεν κέρδισαν καθαρό διαγωνισμό, ότι εκβιάζεται η χώρα μας από τον κ. Σόιμπλε. Και τους είπα, δεν είστε επενδυτές, είστε κατακτητές. Χαίρομαι που σήμερα σχεδόν σε ολόκληρη την Ευρώπη ακούγεται ότι έρχονται ως κατακτητές και όχι ως επενδυτές”

Ο πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ κ. Αλεβιζόπουλος κατά τις δηλώσεις του στα μέσα ενημέρωσης Ο πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ κ. Αλεβιζόπουλος κατά τις δηλώσεις του στα μέσα ενημέρωσης

Λίγο αργότερα και μιλώντας στους συγκεντρωμένους πολίτες ο κ. Αλεβιζόπουλος είπε:

“Θα δώσουμε αυτό τον κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό αγώνα σε όλα τα επίπεδα. Εμείς είμαστε πανέτοιμοι να έρθουμε σε μία ρήξη, ακόμα και πολιτική. Θα πρέπει να καταλάβουν οι πολιτικοί ότι σε κάποια ζητήματα όπως είναι η ενέργεια, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, η υγεία, είναι ζητήματα ασφαλείας και δεν υπάρχει για αυτά αντίτιμο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δε μιλάμε για μια ιδιωτικοποίηση αλλά για μια κρατικοποίηση  εκ μέρους του γερμανικού κράτους. Και αυτό το πέτυχαν με εκβιασμούς, όπως εκβίασε ο κ. Σόιμπλε και στο 3ο μνημόνιο, και ζήτησε ως προαπαιτούμενο για να προχωρήσει η οποιαδήποτε συζήτηση να παραχωρήσουμε τα 14 αεροδρόμια της χώρας μας.

DSCF0068 Από τη συζήτηση του κ. Αλεβιζόπουλου με πολίτες και εκπρόσωπους φορέων

Μέσα από αυτά τα 14 αεροδρόμια δίδουμε το 80% του τουρισμού της χώρας μας. Είναι όλη η οικονομία της χώρας, η βαριά οικονομία που περνά στα χέρια των Γερμανών. Έτσι λοιπόν, εμείς από δική μας πλευρά, μαζί με όλους τους φορείς που ανταποκρίθηκαν, προσφύγαμε στο ΣτΕ. Από εκεί και πέρα, ήδη αυτή τη στιγμή η όλη υπόθεση βρίσκεται ως έχει υποχρέωση από τον Κανονισμό να πάει στην Επιτροπή Ανταγωνισμού στην Ελλάδα.

DSCF0074 Από τη συζήτηση του κ. Αλεβιζόπουλου με πολίτες και εκπρόσωπους φορέων

Δεν τόλμησαν να την πάνε στην ευρωπαϊκή επιτροπή. Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρωθυπουργός της Ιταλίας ο οποίος επιτίθεται στη Γερμανία για την αρπαγή των 14 αεροδρομιών. Θεωρώ ότι η υπόθεση αυτή μετά το αποτέλεσμα του ΣτΕ στο οποίο θεωρώ ότι θα δικαιωθούμε, πέρα όμως από εκεί, είμαστε έτοιμοι να προσφύγουμε και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Η δημόσια περιουσία δεν πουλιέται”

Η Αθηνά Γιαννουλάκη, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ ν. Χανίων είπε:

DSCF0105 Από αριστερά προς δεξιά: πρόεδρος Εργατικού Κέντρου, Γιάννης Μανωλικάκης, πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ ν. Χανίων, Αθηνά Γιαννουλάκη, εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ, Βασίλης Λιόντος

“Θέλουμε και εμείς σαν εκπρόσωποι εργαζομένων, δημοτικοί σύμβουλοι, απλός κόσμος, συλλογικότητες να σας πούμε ότι για μας, τον κόσμο των Χανίων, τίποτα δεν είναι τελειωμένο αν δε το δεχτούμε, αν δεν το ανεχτούμε. Το δέχτηκαν, το ανέχτηκαν οι 4 βουλευτές των Χανίων που ψήφισαν ενώ άλλα έλεγαν πριν 1 χρόνο, την παραχώρηση του αεροδρομίου. Εμείς είμαστε εδώ, ο αγώνας θα είναι συνεχής. Δεν το δεχόμαστε, δεν το αποδεχόμαστε. Θα κάνουμε ένα πλατύ συντονιστικό για να συμμετέχουν όλοι. Ο αγώνας συνεχίζεται και κλιμακώνεται.”

DSCF0089 Πολίτης, εκ μέρους του Άρματος Πολιτών, εκφράζει την αντίθεσή του στην παραχώρηση των αεροδρομίων

Τον λόγο πήρε πολίτης που ζήτησε εφόσον προχωρήσει η παραχώρηση να κατέβει το όνομα του Δασκαλογιάννη από το αεροδρόμιο ενώ άλλος είπε ότι η συμφωνία, ακόμα και στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, παρουσιάζεται ως αποικιοκρατική και δε μπορεί να προχωρήσει.

Άλλος πολίτης, μέλος του Άρματος Πολιτών, μίλησε για γερμανική κατοχή ενώ είπε ότι οι επιβήτορες της εξουσίας πρέπει να οδηγηθούν στα δικαστήρια.

DSCF0110 Ο Σεραφείμ Ρίζος, εκ μέρους της δημοτικής παράταξης “Ανταρσία στα Χανιά”

Τον λόγο πήρε επίσης ο εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ Βασίλης Λιόντος, ο οποίος εξέφρασε την αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων και μίλησε για “πλατύ μέτωπο εργαζομένων ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις”.

Και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χανίων Γιάννης Μανωλικάκης είπε ότι συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζομένων και είναι ενάντια στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. “Στηρίζουμε, και ακολουθούν και άλλοι αγωνες”, είπε χαρακτηριστικά.

Ο δημοτικός σύμβουλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στα Χανιά Σεραφείμ Ρίζος είπε ότι “η σημερινή κυβέρνηση όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση έλεγε ότι θα εξασφαλίσει το δημόσιο χαρακτήρα των αεροδρομίων, αλλά τώρα έχει περάσει στην άλλη πλευρά, όπως έχει περάσει στην άλλη πλευρά και στο θέμα των μνημονίων και σε όλα οσα έχει επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ στη χώρα μας. Με αυτή την εννοια συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των εργαζομένων και χρειάζεται η διαμόρφωση κινήματος για την κλιμάκωση των αγώνων”.

DSCF0118 Ο Φώτης Ρηγανάκος, εκ μέρους του ΠΑΜΕ, μίλησε για “ταξική αλληλεγγύη”

Ο Φώτης Ρηγανάκος εκ μέρους του ΠΑΜΕ έξέφρασε την “ταξική αλληλεγγύη” στον αγώνα των εργαζομένων. Είπε: “Η πώληση των αεροδρομίων όπως και των λιμανιών και της ενέργειας δεν είναι ζήτημα απλώς μιας χώρας – όπως της Γερμανίας – αλλά του συνόλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης που όλα τα κόμματα αυτή τη στιγμή με ελάχιστες εξαιρέσεις πίνουν νερό στο όνομά αυτής και των μονοπωλίων. Αυτή η κυβέρνηση που καταργεί και τις τελευταίες κατακτήσεις του Ασφαλιστικού συνεχίζει στο δρόμο των προηγούμενων κυβερνήσεων. Χρειάζεται μια πλατιά λαϊκή συμμαχία που θα βάλει στο κέντρο της το ζήτημα ποιος κάνει κουμάντο στην οικονομία. Αυτή τη στιγμή κάνει κουμάντο μια χούφτα κεφαλαιοκράτες. Είναι η ώρα η εργατική τάξη με τους συμμάχους της να πάρει την εξουσία.”

Να σημειώσουμε ότι προσπαθήσαμε να αποσπάσουμε κάποια δήλωση από εκπρόσωπο της Fraport όμως αρνήθηκαν να μιλήσουν.

Tέλος, είναι άξιο αναφοράς το γεγονός ότι το αίτημα εκπροσώπων της Fraport για συνάντηση με τον Δήμαρχο και τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων απορρίφθηκε.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο Γιάννης Αγγελάκης σπούδασε Μέσα Ενημέρωσης και Πολιτισμικές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Wolverhampton και ακολούθως συνέχισε τις σπουδές του σε επίπεδο MPhil στο Κέντρο για τις Σύγχρονες Πολιτισμικές Σπουδές (CCCS) του Πανεπιστήμιου του Birmingham. Περισσότερα άρθρα και δημoσιεύσεις μου εδώ

5 Σχόλια

 1. Γιώργο

  Τον Δήμο Καντάνου Σελίνου εκπροσωπούσε ο Αντιδήμαρχος Βακάκης Γεώργιος. ..

 2. Συριζαιος της Εκαλης

  οχι απλα πουληστε τα, χαριστε τα αν γινεται αρκει να ξεμπλεξουμε απο ακομα ενα κομματικο βοθρο..δεν ειναι τυχαιο οτι μαζευτηκε η σαρα και η μαρα των αναρχοαπλυτων προσπαθωντας να τρομοκρατησουν τον κοσμο

  • Majestic

   οι γερμαναραδες θα παθου παλι οτι επαθας το 44 στη Κρητη, και στην ουσια εχασαν τον πολεμο, ειναι γραφτο μας να τους πηδαμε

   • AgnwstosX

    Μπα, αστονα. φανταζομαι πλερωνει αρκετα ο βολφκανγκ.

 3. AgnwstosX

  Για ενα πληθυσμο ενος εκατομμυριου, τα 100 ατομα οχι μονο δεν ειναι απλως λιγα, ειναι ως ποσοτητα απλα ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ . Υποθετω οτι οι υπολοιποι θαχανε τιποτα …δουλειες. ΑΚΟΜΑ. Ερχονται οι εκπροσωποι του ΡΑΙΧ ,που σου ΠΗΡΑΝ τα κυριοτερα αεροδρομια μεσα απο απιστευτους εκβιασμους, (ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΜΜΕΣΗ ΚΑΤΟΧΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΕΝΟΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΜΕ ΑΥΤΟ ) , ηρθανε λοιπον να απογραψουνε τη ΛΕΙΑ ΤΟΥΣ (!) …και δεν κουνιεται φυλλο !!! Πουπρεπε αποξω ναχανε μαζευτει καμια 50αρια χιλιαδες νοματαιοι – ετσι γιαρχη!! ΧΑ!! Θα τριβουν τα χερια τους οι… σοιμπλε και οι συν αυτω! Δεν πειραζει, συντομα εκτος των αεροδρομιων τους, οι γερμανοι θα θελησουν να τους παρουν μεχρι και τα ΣΩΒΡΑΚΑ .Αρχιζοντας το πιθανοτερο απο τους ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ τους..

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live