70.000 ευρώ σε ιδρυμάτα της πόλης από το Santa Run 2014 – Τι λένε οι διοργανωτές | Φωτός

Κανένα σχόλιο

Στην αρχή ήταν 400. Το 2012 έφτασαν τους 1.500. Πέρυσι ξεπέρασαν τους 3.000. Φέτος, το Santa Run στα Χανιά ξεπέρασε κάθε ρεκόρ και έφθασε τις 5.000 συμμετοχές καθιστώντας το, το μεγαλύτερο Santa Run σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το Σωματειο Santa Run, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Χανίων και την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ ΚΑΜ, διοργάνωσετο 4ο Santa Run στην Ελλάδα για την ενίσχυση των συλλόγων Κ.Η.Φ.Α.ΑΜΕΑ, ΕΛΕΠΑΠ, ΚΗΦΑΠ Μεγαλόχαρη, ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ. Σύλλογων που ασχολούνται με παιδιά της πόλης μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

Το Santa Run είναι μία γιορτινή, φιλανθρωπική διοργάνωση, παρωδία του γνωστού Santa Run που διοργανώνεται σε διάφορες πόλεις του κόσμου κάθε Δεκέμβρη. Πρόκειται για ένα δρόμο περπατήματος μέσα στην πόλη των Χανίων με στολές Αη Βασίλη και πολλα κεράσματα απο τα καταστηματα της διαδρομής. Επίσημη χρονομέτρηση και κατατακτήριες θέσεις δεν υπάρχουν.

"Sponsored links"

LO272959 LO272957 LO272954 LO272948 LO273336 LO273345 LO273324 LO273329 LO273284 LO273258 LO273215 LO273207 LO273185 LO273002 LO273034

Οι εκατοντάδες αποκλειστικές φωτογραφίες της εφημερίδας “Αγώνας της Κρήτης” καταγράφουν κάθε στάση της πορείας αλλά και το μέγεθος της συμμετοχής. Πλέον των 5.000 συμπολιτών μας συμμετείχαν, χόρεψαν, τραγούδησαν, και μοιράστηκαν τη χαρά τους με τους εκατοντάδες άλλους που παρακολούθησαν την πορεία των χιλιάδων Άη Βασίληδων γύρω από την πόλη των Χανίων.

Εκατοντάδες φωτογράφοι έβγαζαν φωτογραφίες ενώ δεκάδες καταστήματα της πόλης μας προσέφεραν κεράσματα, μπύρες, αναψυκτικά και γλυκά. Πέρυσι συγκεντρώθηκαν 38.733 ευρώ. Φέτος, σύμφωνα με τους διοργανωτές το ποσό θα ξεπεράσει τα 70.000 ευρώ. Χρήματα που θα πάνε σε ιδρύματα και συλλόγους της πόλης μας

Σε δελτίο τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα η ομάδα του Santa Run ενημερώνει ότι οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 5.000 και τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν έφθασαν τα 70.000 ευρώ.

Πιο αναλυτικά, αναφέρουν τα εξής:

“Περισσότεροι από 5.000 Άγιοι Βασίληδες συμμετείχαν, παρά τον άστατο καιρό, στο 4ο Santa Run στα Χανιά, στέλνοντας μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης.

Οι Άγιοι Βασίληδες “κοκκίνισαν” τους δρόμους των Χανίων, βοηθώντας συγχρόνως τους 4 συλλόγους για τους οποίους διεξήχθη και φέτος το 4o Santa Run στα Χανιά. (ΕΛΕΠΑΠ, Ορίζοντα, ΚΗΦΑΠ Μεγαλόχαρη, ΚΗΦΑΑΜΕΑ).

Από τη διοργάνωση των 3 προηγούμενων ετών  στα Χανιά, έχουν συγκεντρωθεί και δοθεί στους 4 συλλόγους της πόλης 75.304 ευρώ, ενώ φέτος τα έσοδα αναμένεται να είναι σε μια μόνο χρονιά περίπου 70.000€.

Περισσότερα από 5.000 άτομα κάθε ηλικίας και φύλου, φορώντας τη στολή του Άγιου Βασίλη, με σφυρίχτρες στο στόμα, τραγουδώντας, χορεύοντας και μοιράζοντας γλυκά και καραμέλες σε όσους τους παρακολουθούσαν, έκαναν μια γιορτινή βόλτα σε ένα τμήμα της πόλης, ενώ σε κάθε γωνιά υπήρχαν παραδοσιακά κεράσματα, μπύρα χωρίς αλκοόλ και αναψυκτικά.

"Sponsored links"

Το ρυθμό έδιναν 15 dj’s οι οποίοι συνόδευαν με τους ήχους της μουσικής τους όλη τη διαδρομή.

Στο τέλος της διαδρομής όλους τους Άγιους Βασίληδες περίμενε ένα μεγάλο πάρτυ με dj’s και το συγκρότημα “Sbaraquak”.

Το Santa Run στα Χανιά είναι μία γιορτινή, φιλανθρωπική διοργάνωση, παρωδία του γνωστού Santa Run που διοργανώνεται σε διάφορες πόλεις του κόσμου κάθε Δεκέμβρη, μια βόλτα μέσα στην πόλη με στολές Άγιου Βασίλη. Αυτό που κυριαρχεί είναι η θετική διάθεση, το κέφι και ο χορός.

Η διοργάνωση ευχαριστεί όλους όσους βοήθησαν για να πραγματοποιηθεί το 4ο Santa Run.

Σας περιμένουμε όλους και του χρόνου.

Καλή Χρονιά!!!

Φωτό: Νίκος Ν. Αγγελάκης Φωτό: Νίκος Ν. Αγγελάκης
Φωτό: Νίκος Ν. Αγγελάκης Φωτό: Νίκος Ν. Αγγελάκης
Φωτό: Νίκος Ν. Αγγελάκης Φωτό: Νίκος Ν. Αγγελάκης
Φωτό: Νίκος Ν. Αγγελάκης Φωτό: Νίκος Ν. Αγγελάκης
Φωτό: Νίκος Ν. Αγγελάκης Φωτό: Νίκος Ν. Αγγελάκης
Φωτό: Νίκος Ν. Αγγελάκης Φωτό: Νίκος Ν. Αγγελάκης
Φωτό: Νίκος Ν. Αγγελάκης Φωτό: Νίκος Ν. Αγγελάκης

Το Santa Run που ξεκίνησε στα Χανιά από μία παρέα, μία εθελοντική ομάδα, κατάφερε να γίνει ένα από τα πιο πρωτοποριακά event στην Ελλάδα. Κατάφερε να γίνει υπόθεση μιας ολόκληρης πόλης.

Γιατί, όπως λένε και οι ίδιοι οι διοργανωτές: “στο Santa Run είμαστε όλοι κερδισμένοι γιατί προσφέρουμε σε παιδιά που έχουν ανάγκη”.

Οι φωτός είναι από τον Νίκο Ν. Αγγελάκη, τον Γιάννη Αγγελάκη και από την φωτογραφική ομάδα του Santa Run.

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live