26.8 C
Chania
Sunday, July 21, 2024

Silicon Valley Bank: Αγώνας δρόμου από την κυβέρνηση Μπάιντεν – Αγοραστή στη Μέση Ανατολή αναζητά το Ηνωμένο Βασίλειο

Ημερομηνία:

Καθησυχαστικό εμφανίζεται το αμερικανικό κυβερνητικό επιτελείο για το «λουκέτο» της Silicon Valey Bank, ενώ εκφράζονται ανησυχίες για παγκόσμιο οικονομικό ντόμινο και σοβαρές απώλειες στα διεθνή χρηματιστήρια τη Δευτέρα.

Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν και η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) έχουν ό,τι απαιτείται για την αντιμετώπιση της κατάστασης που προέκυψε με την κατάρρευση της τράπεζας Silicon Valley Bank (SVB).

«Ουσιαστικά, έχουν τα εργαλεία για τον χειρισμό της παρούσας κατάστασης», δήλωσε ο Μακάρθι στο πρόγραμμα του Fox News, Sunday Morning Futures.

«Γνωρίζουν τη σοβαρότητα της κατάστασης και εργάζονται για να προσπαθήσουν να κάνουν κάποια ανακοίνωση πριν από το άνοιγμα των χρηματαγορών», πρόσθεσε.

«Δεν εξετάζεται μεγάλη οικονομική διάσωση»

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν δήλωσε σήμερα ότι συνεργάζεται στενά με τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές του τραπεζικού τομέα των ΗΠΑ, αντιδρώντας στην κατάρρευση της τράπεζας Silicon Valley Bank (SVB) για την προστασία των καταθετών, δηλώνοντας ωστόσο, ότι δεν εξετάζεται μία μεγάλη οικονομική διάσωση.

«Αφήστε με να ξεκαθαρίσω ότι στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης υπήρξαν επενδυτές και ιδιοκτήτες συστημικών μεγάλων τραπεζών που διασώθηκαν οικονομικά… Οι μεταρρυθμίσεις που εφαρμόστηκαν έχουν το νόημα ότι δεν θα το ξανακάνουμε αυτό», δήλωσε η Γέλεν στην τηλεοπτική εκπομπή News Sunday Morning του τηλεοπτικού δικτύου CBS.

»Ανησυχούμε για τους καταθέτες και επικεντρώνουμε την προσοχή μας στην κάλυψη των αναγκών τους», επισήμανε.

Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, μέλος της Επιτροπής Τραπεζών της Γερουσίας, δήλωσε σήμερα πως δεν σκοπεύει να υποστηρίξει ενδεχόμενη προσπάθεια της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για την οικονομική διάσωση της τράπεζας Silicon Valley Bank (SVB).

«Δεν είμαι έτοιμος να τους προσφέρω μία οικονομική διάσωση σε οποιαδήποτε διάσταση μπορώ να φανταστώ», δήλωσε ο Μενέντεζ στην εκπομπή “Meet the Press” του τηλεοπτικού δικτύου NBC.

«Ψάχνουμε λύση», δηλώνει ο Σούνακ

Στο μεταξύ, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ δήλωσε σήμερα ότι αναγνωρίζει τη «νευρικότητα» γύρω από την κατάρρευση της τράπεζας Silicon Valley Bank (SVB), αλλά η κυβέρνησή του εργάζεται για την εξεύρεση μιας λύσης που θα εξασφαλίσει την οικονομική ρευστότητα των πελατών της Τράπεζας, αλλά και τις ανάγκες για ρευστό χρήμα.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να περιορίσει τις συνέπειες από την κατάρρευση της Τράπεζας στις βρετανικές εταιρίες τεχνολογίας που προκαλούνται από το χάος γύρω από θυγατρική της SVB στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Σούνακ δήλωσε στους δημοσιογράφους ταξιδεύοντας στις ΗΠΑ ότι ο ίδιος κατανοεί «το άγχος και τις ανησυχίες των πελατών της Τράπεζας» και ότι η κυβέρνηση «διασφαλίζει ότι μπορούμε να εργαστούμε για την εξεύρεση μιας λύσης που θα εξασφαλίσει τη λειτουργική οικονομική ρευστότητα των πελατών της, αλλά και τις ανάγκες τους σε ρευστό χρήμα».

Η κυβέρνηση στο Ηνωμένο Βασίλειο προσπαθεί να βρει αγοραστή από τη Μέση Ανατολή για την εξαγορά της βρετανικής θυγατρικής της αμερικανικής τράπεζας Silicon Valley Bank (SVB UK) για να αποτρέψει τη διάχυση των συνεπειών από την κατάρρευση της SVB στον τεχνολογικό τομέα, όπως ανέφερε σήμερα δημοσίευμα της εφημερίδας “The Financial Times”.

H SVB UK έχει οικονομικό ύψος καταθέσεων 7 δισεκατομμυρίων λιρών (8,42 δισεκατομμυρίων δολαρίων) με την Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) να τη θεωρεί ως τράπεζα που έχει πτωχεύσει, την Παρασκευή, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα που επικαλείται πηγές που έχουν ενημερωθεί για το ζήτημα αυτό.

Ο αγοραστής από τη Μέση Ανατολή έχει ηγετικό ρόλο στην κατάθεση προσφορών για την εξαγορά, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.

topontiki.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ