Spiegel: Εκρηκτικά με ισχύ ίση 500 κιλών TNT χρησιμοποιήθηκαν για την καταστροφή του Nord Stream – Η Ρωσία ζητά “αντικειμενική διεθνή έρευνα”

Κανένα σχόλιο

Στο συμπέρασμα ότι για την πρόκληση των ζημιών στους σωλήνες των αγωγών Nord Stream στη Βαλτική χρησιμοποιήθηκαν εκρηκτικοί μηχανισμοί με αποτέλεσμα συγκρίσιμο με εκείνο 500 κιλών ΤΝΤ καταλήγουν οι γερμανικές αρχές ασφαλείας, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Spiegel.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Spiegel, το Βερολίνο εκτιμά ότι χρειάζονταν εξαιρετικά αποτελεσματικοί εκρηκτικοί μηχανισμοί για τέτοιες ζημιές, ενώ στην εκτίμηση συμπεριλήφθηκαν και τα σεισμικά σήματα που καταγράφηκαν από διάφορους σταθμούς μέτρησης.

Σημειώνεται ότι οι μέχρι σήμερα εκτιμήσεις υποστηρίζουν την υπόθεση ότι μόνο ένας κρατικός φορέας μπορεί να βρίσκεται πίσω από τη συγκεκριμένη ενέργεια. Για την ώρα, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας προχωρά σε εικασίες για το παρασκήνιο της διαρροής.

"Sponsored links"

Πολλές από αυτές «φωτογραφίζουν» τη Ρωσία, ωστόσο η ρωσική ηγεσία χαρακτήρισε την πράξη ως διεθνή τρομοκρατία που στρέφεται κατά της χώρας.

Πάντως, σύμφωνα με το Spiegel, συζητείται στους κύκλους ασφαλείας της Γερμανίας ότι δύτες ή ένα τηλεχειριζόμενο ρομπότ θα μπορούσαν ενδεχομένως να εκτιμήσουν τη ζημιά το Σαββατοκύριακο. Έτσι, θα μπορούσαν να βγουν τα πρώτα συμπεράσματα για τον τύπο της έκρηξης κάτω από το νερό και τα εκρηκτικά που χρησιμοποιήθηκαν, αν και είναι δύσκολο να προβλεφθεί πόσα ίχνη μπορούν να βρεθούν ακόμη στο βυθό.

Οι ίδιοι κύκλοι θεωρούν την επισκευή του αγωγού πολύ απίθανη, καθώς δεδομένου ότι οι κατεστραμμένοι σωλήνες είναι σήμερα γεμάτοι με θαλασσινό νερό, η ειδική εσωτερική επίστρωση διαβρώνεται πολύ γρήγορα.

Η Ρωσία ζήτησε νωρίτερα να είναι «αντικειμενική» η διεθνής έρευνα που θα διεξαχθεί για τις ζημιές που προκλήθηκαν στους αγωγούς, εν μέσω λεκτικής αντιπαράθεσης μεταξύ της Μόσχας και της Δύσης για το ποιος ευθύνεται για την ακόμη ανεξήγητη ζημιά.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα είπε κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει «να εξηγηθούν». Αναφερόταν σε σχόλια που έκανε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν τον Φεβρουάριο, όταν είπε ότι «δεν θα υπάρχει πια Nord Stream 2» εάν η Ρωσία έστελνε στρατό στην Ουκρανία.

Η Δύση είναι έτοιμη να προκαλέσει «έγχρωμες επαναστάσεις» και «λουτρό αίματος» σε οποιαδήποτε χώρα, δήλωσε νωρίτερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

topontiki.gr

"Sponsored links"

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live