#stopausterity: Συγκέντρωση την Κυριακή στις 7.30 μ.μ. στο Σύνταγμα – Η δημοκρατία δεν εκβιάζεται, η αξιοπρέπεια δεν παζαρεύεται

Κανένα σχόλιο

Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση των συνδικάτων την Κυριακή 21/06 στις 19:30 στο Σύνταγμα, παραμένουμε ακλόνητοι στη μάχη για τον τερματισμό της λιτότητας και την υπεράσπιση της αξιοπρέπειας της χώρας.

Το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ στη συγκέντρωση των συνδικάτων:

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία, ο ελληνικός λαός αλλά και οι υπόλοιποι λαοί της Ευρώπης, δίνουμε ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης στον δήθεν μονόδρομο της λιτότητας, μήνυμα αντίστασης στους εκβιασμούς και στην καλλιέργεια κλίματος φόβου. Αγωνιζόμαστε για τις ζωές μας και το για μέλλον των παιδιών μας. Παλεύουμε για μια Ευρώπη της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης.

"Sponsored links"

Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση των συνδικάτων την Κυριακή 21/06 στις 19:30 στο Σύνταγμα, παραμένουμε ακλόνητοι στη μάχη για τον τερματισμό της λιτότητας και την υπεράσπιση της αξιοπρέπειας της χώρας.

Κάλεσμα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ: Ρήξη με τη λιτότητα τώρα!

Είναι πλέον προφανές πως στόχος των «θεσμών» είναι να ταπεινώσουν την ελληνική κυβέρνηση, στέλνοντας ένα μήνυμα στον ελληνικό λαό, αλλά και σε όλους τους λαούς της Ευρώπης, ότι η λιτότητα είναι αδιαμφισβήτητη.

Γνωρίζουμε πως για τα συμφέροντα του κεφαλαίου η λιτότητα κατέχει οργανική θέση, καθώς αποτελεί το εργαλείο τους για τη μαζική υποτίμηση του κόσμου της εργασίας, τη διάλυση του κοινωνικού κράτους και την επικράτηση των αγορών και της λογικής του κέρδους παντού.

Συνεπώς, η διαπραγμάτευση είναι στην ουσία η σύγκρουση δύο κόσμων. Από τη μία μεριά ο κόσμος του κεφαλαίου, ελληνικού ή ξένου, που μάχεται για την επιβίωση της λιτότητας, αδιαφορώντας για την κοινωνική καταστροφή που προκαλεί, αλλά και για την ουσιαστική κατάλυση της δημοκρατίας, με την αψήφηση της σαφέστατης εντολής της 25ης Γενάρη.

Από την άλλη μεριά είμαστε εμείς, ο κόσμος της εργασίας και η νεολαία. Έχει έρθει η ώρα να βγούμε μπροστά και να πάρουμε τα πράγματα στα χέρια μας. Να υπερασπιστούμε τη δημοκρατία, να έρθουμε σε οριστική ρήξη με τη λιτότητα, να θέσουμε τις βάσεις για μια νέα πορεία που θα μεριμνά για την εξυπηρέτηση των αναγκών των πολλών. Μαζί με τους υπόλοιπους λαούς της Ευρώπης, που θα βρίσκονται επίσης στους δρόμους αυτές τις μέρες, να φωνάξουμε «ως εδώ!».

Δεν μπορούμε πλέον να αρκεστούμε στο ρόλο του θεατή. Βγαίνουμε στους δρόμους για να απαιτήσουμε να γίνει σεβαστή η λαϊκή βούληση. Να ξεκινήσει η εφαρμογή του προγράμματος της ΔΕΘ και των προγραμματικών εξαγγελιών της κυβέρνησης, που ενισχύουν τη θέση του δικού μας κόσμου και μας κάνουν πιο δυνατούς στη σύγκρουση με το νεοφιλελευθερισμό. Να απαιτήσουμε τώρα ένα «μνημόνιο για τους πλούσιους», για να πληρώσουν για την κρίση όσοι τη δημιούργησαν. Να απαιτήσουμε να μην πληρωθεί καμία δόση προς τους δανειστές, χωρίς συμφωνία που να σέβεται τη βούληση του ελληνικού λαού.

Κανένα βήμα πίσω, κανένας εκβιασμός!

Η νεολαία δεν έχει τίποτα να περιμένει από τη συνέχιση της λιτότητας που προσπαθούν να επιβάλλουν οι «θεσμοί». Μονάχα περισσότερη ανεργία, απαξίωση και μετανάστευση. Η συνέχιση των πολιτικών λιτότητας και η επιβίωση της ενιαίας ευρωζώνης με λιτότητα για όλους και δημοκρατία για κανέναν, δεν μπορεί να περάσει πάνω από τις δικές μας ζωές.

"Sponsored links"

Όλες και όλοι την Κυριακή στις 19:30 στο Σύνταγμα.

Ρήξη με τη λιτότητα τώρα!

Το δικό μας όριο είναι οι ζωές μας, οι ανάγκες μας, το δικαίωμά μας να αποφασίζουμε για όσα μας αφορούν, η αξιοπρέπειά μας!

11059445_1492963400995206_7649720578027511906_n

left.gr

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live