T. Bάμβουκας για Στρατόπεδο Μαρκόπουλου: “Η απόκρυψη και η διαστρέβλωση της αλήθειας κ. δήμαρχε δεν αποτελεί τιμή για τον  θεσμό που υπηρετείτε”

Κανένα σχόλιο

Με κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα αναφέρεται στη στάση του δήμαρχου Χανίων κ. Σημανδηράκη σχετικά με το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου και την μη αναφορά της στο έργο της προηγούμενης δημοτικής αρχής.

Αναφέρει ο κ. Βάμβουκας στο κείμενο:

Η απόκρυψη και η διαστρέβλωση της αλήθειας κ. δήμαρχε δεν αποτελεί τιμή για τον  θεσμό που υπηρετείτε.

"Sponsored links"

Το 2019 όπως είναι γνωστό σε όλους,πετύχαμε ως δημοτική αρχή μια πολύ καλή συμφωνία με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την παραχώρηση των 54 στεμμάτων του στρατοπέδου Μαρκοπούλου για 99 χρόνια, κλείνοντας έτσι υπέρ της πόλης μια διεκδίκηση του δήμου 70 ετών.

Συζητώντας τις εξελίξεις για το στρατόπεδο Μαρκοπούλου στο τελευταίο Δ.Σ., ο κ. Δήμαρχος δεν βρήκε ούτε μία κουβέντα να πει για αυτή τη συμφωνίαπου υπογράψαμε με βάση την οποίατο στρατόπεδο «άδειασε» και κατέστη ανενεργό για να παραδοθεί στον δήμο. Αντίθετα προσπάθησε να μας πείσει ότι δεν υπήρχε συμφωνία, διότι αυτό του  ανέφερε όπως είπε,ο διευθυντής του Ταμείου Εθνικής Άμυνας ο κ. δήμαρχος το βρήκε πολύ βολικό και  το υιοθέτησε, προσβάλλοντας έτσι όχι μόνο εμάς, αλλά και τη συλλογική μας νοημοσύνη.

Αυτό όμως το επιχείρημα που προέβαλε ο κ. δήμαρχος δεν αποτελεί μόνο προσβολή σε μας που αγωνιστήκαμε να φέρουμε αυτή την συμφωνία, αλλά έχει και αρνητικές επιπτώσεις στην ίδια την υπόθεση της διεκδίκησης. Ενώ υπάρχει αυτή η πολιτική συμφωνία, την οποία κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει, το κάνει ο ίδιος, υποχωρώντας στο αίτημα του Ταμείου Εθνικής Άμυνας.Ισχυρίστηκε ότι του ζητούσαν το μισό στρατόπεδο άλλως το Ταμείο Εθνικής Άμυνας δεν θα συμφωνούσε στην εξέλιξη των διαδικασιών. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να παρουσιάσει στο ΔΣ σαν επιτυχία την μείωση της έκτασης που προέβλεπε η τελειωμένη συμφωνία που παραδώσαμε υπογεγραμμένη από τον τότε Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Αποστολάκη κατά 2,5 στρέμματα, δίνοντάς τα στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας.

Στο παρελθόν του είχα τονίσει ότι τα ίδια ακριβώς έλεγαν οι ίδιοι άνθρωποι και σε εμάς, αλλά δεν «μασήσαμε» και το θέμα λύθηκε πολιτικά, με τους κατάλληλους χειρισμούς. Το Ταμείο Εθνικής Άμυνας δεν είναι ανεξάρτητο και ανώτερο από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τον Υπουργό που έβαλε την υπογραφή του εκ μέρους της κυβέρνησης. Δυστυχώς αυτό είναι το αποτέλεσμα της συνειδητής υποτίμησης μιαςτελειωμένης συμφωνίας που του παραδώσαμε,από την οποίαδεν έπρεπε να υποχωρήσει ούτε κατά ένα χιλιοστό. Οι ενυπόγραφες πολιτικές δεσμεύσεις μελών της κυβέρνησης κατά την άσκηση των καθηκόντων τους και επί της αρμοδιότητάς τους έχουν ισχύ και συνέχεια.Θεωρώ ακόμα αδιανόητο,η παρούσα κυβέρνηση, με τον πρωθυπουργό μάλιστα να έχει αυτή την ιδιαίτερη σχέση με τα Χανιά, να υποχωρούσε στις δεσμεύσεις που ανέλαβε η προηγούμενη κυβέρνηση έναντι του Δήμου, αν δεν υπήρχε λάθος χειρισμός εκ μέρους του Δημάρχου.  Μάλιστα έφτασε στο σημείο να επικρίνει δημοτικούς συμβούλους για τις πηγές ενημέρωσής τους, από μέσα που δεν είναι προφανώς της αρεσκείας του.

Είναι επίσης εμφανής η προσπάθεια του κ. Δημάρχου να μηδενίσει τη συμφωνία που βρήκε για να εμφανιστεί, όπως συνηθίζει, ως αυτός που έφερε μια νέα συμφωνία.Μόνο που αυτή στην προκειμένη περίπτωση είναι χειρότερη και αυτό είναι μετρήσιμο. Όπως του ανέφερα στο ΔΣ, αν η συμφωνία μας δεν ίσχυε, τότε πώς ο στρατός,που αντιστεκόταν για 70 χρόνια,αποφάσισε ξαφνικά να μεταφέρει το στρατόπεδο στην Αγιά για καθιστώντας το ανενεργό για να προχωρήσουν οι διαδικασίες παραχώρησης στον Δήμο, όπως προβλεπόταν από τη συμφωνία μας του 2019.Η δε άποψη που ακούστηκε στο Δ.Σ. από τον κ. πρόεδρο, ότι η παραχώρηση δεν είχε ολοκληρωθεί επί των ημερών μας διότι δεν είχε υπογράψει το Συμβούλιο Άμυνας,  δεν είναι σωστή διότι έπρεπε πρώτα να έχει καταστεί το στρατόπεδο ανενεργό, κάτι που έγινε τώρα και κατέστη εφικτό με βάση την  συμφωνία του 2019.

Άρα εκ του αποτελέσματος προκύπτει ότι υπήρχε συμφωνία παρόλο που κάποιοι προσπάθησαν να το αμφισβητήσουν.

Αισθάνομαι υποχρεωμένος να επισημάνω αυτή την απαράδεκτη τακτική του κ. Δήμαρχου, επισημαίνοντας ότι η έλλειψη σεβασμού και αναγνώρισης του έργου οποιουδήποτε, πέρα από  ζήτημα ηθικής είναι και κάτι που οδηγεί σε λάθη – όπως αποδεικνύεται- και δεν προσφέρει καλές υπηρεσίες στον θεσμό που υπηρετεί και στους δημότες.

Τάσος Βάμβουκας

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live