29.4 C
Chania
Δευτέρα, 10 Αυγούστου, 2026

«The Crete Trip 2024»: Η μεγαλύτερη διεθνής συγκέντρωση φοιτητών στην Ελλάδα θα γίνει στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Για 12η χρονιά, το Erasmus Student Network Greece, διοργανώνει το πενθήμερο πολιτιστικό ταξίδι «The Crete Trip», φέρνοντας την Κρήτη στο προσκήνιο του Erasmus.

Μία από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις για φοιτητές Erasmus+ σε ολόκληρη την Ευρώπη θα λάβει χώρα στην Κρήτη στις 15-19 Μαΐου, με την έμπρακτη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Με τη συμμετοχή περισσότερων των 1.000 φοιτητών από 45 χώρες, η διοργάνωση «The Crete Trip 2024» θα προσφέρει και φέτος μια ισχυρή δυνατότητα εξωστρέφειας και προβολής για το νησί, όπως κάθε χρόνο.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη για την διοργάνωση, κατά την διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκε ο σχεδιασμός και ο υπεύθυνος της Οργανωτικής Επιτροπής Δημήτρης Λεμονής, ευχαρίστησε για την διαχρονική στήριξη.

«Ευχαριστούμε πολύ την Περιφέρεια Κρήτης που για 12 φορά στηρίζει σταθερά τη διοργάνωση και είμαστε παρά πολύ χαρούμενοι που μέσα από την εκδρομή θα αναδείξουμε την κουλτούρα και τον πολιτισμό της Κρήτης και θα φέρουμε κοντά τους φοιτητές με το νησί. Ανυπομονούμε για το φετινό ταξίδι», επεσήμανε ο εκπρόσωπος των φοιτητών.

Οι φοιτητές, που σπουδάζουν στην Ελλάδα μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών Erasmus+, θα ταξιδέψουν με τη συνοδεία των εθελοντών του δικτύου ESN Greece για να γνωρίσουν την περίφημη κρητική κουλτούρα μέσα από την μουσική, τις γεύσεις και ανακαλύπτοντας την πλούσια ιστορία της.

«Υποδεχόμαστε για 12 φορά το δίκτυο φοιτητών φοιτητών Erasmus+, για ένα τριήμερο ταξίδι που στόχο έχει ν’ αναδείξει την αυθεντικότητα και την φιλοξενία της Κρήτης. Φέτος για πρώτη φορά θα συνοδεύονται από εθελοντές της Παγκρήτιας Συνέλευσης Νέων, που αποτελεί την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κρήτης για την ενδυνάμωση και τη στήριξη της νέας γενιάς», δήλωσε η Εντεταλμένη Σύμβουλος Νέας Γενιάς και Νεανικής Επιχειρηματικότητας Θεοδώρα Κουτεντάκη.

Η πενθήμερη επίσκεψη των φοιτητών, είναι γεμάτη δραστηριότητες, καθώς στόχος του ταξιδιού είναι να μπορέσουν να απολαύσουν τις ομορφιές της Κρήτης, να διασκεδάσουν και να γιορτάσουν την πολυπολιτισμικότητα.

Το The Crete Trip, που είναι πλέον θεσμός στο χώρο του Erasmus, συνεισφέρει στην ανάδειξη της Ελλάδας και της Κρήτης ως ιδανικό προορισμό για σπουδές, αλλά και τουρισμό. Ο στόχος αυτός επιτυγχάνεται ακόμη πιο άμεσα για την Περιφέρεια Κρήτης, καθώς το νησί πρωταγωνιστεί στις εκδηλώσεις.

«Για ακόμα μια χρονιά, προετοιμαζόμαστε να υποδεχτούμε στην Κρήτη εκατοντάδες φοιτήτριες και φοιτητές, στο πλαίσιο ενός συναρπαστικού ταξιδιού. Το “The Crete Trip”, έχει πλέον καθιερωθεί ως θεσμός, καθώς σε ετήσια βάση οι νέοι και οι νέες που επισκέπτονται τον τόπο μας, μεταφέρουν ένα δυνατό μήνυμα. Ότι η Ευρώπη ενώνει τους λαούς της. Σε όλους τους διοργανωτές του φετινού ταξιδιού, ευχόμαστε κάθε επιτυχία. Η Κρήτη και οι άνθρωποι της, τους περιμένουν με χαρά» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Αρναουτάκης.

 

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία.Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ευχαριστίες Δήμου Χανίων για την ιατρική κάλυψη του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Πίστας

Ο Δήμος Χανίων ευχαρίστησε ΕΚΑΒ, IASIS και Κλινική Τσεπέτη για την ιατρική κάλυψη του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Πίστας στο Ποδηλατοδρόμιο.

Χαράλαμπος Κουκιανάκης: «Ο ΒΟΑΚ πρέπει να ενώνει, όχι να αποκόπτει τα χωριά μας»

Ο Δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης ζητά άμεση αποκατάσταση της πρόσβασης των οικισμών στον ΒΟΑΚ. Επιστολή στο Υπουργείο Υποδομών για τα προβλήματα σε Φρε, Νίπους, Κάινα και Αγίους Πάντες.

Σύλληψη δύο ημεδαπών στο Λασίθι για παραβάσεις προστασίας ανηλίκων και σωματική βλάβη

Σύλληψη 43χρονου κηδεμόνα και 46χρονου διοργανωτή στο Λασίθι για παραβάσεις προστασίας ανηλίκων. Ανήλικος περιήλθε σε μέθη σε κοινωνική εκδήλωση στον Άγιο Νικόλαο.

Γιορτή θαλάσσιας χελώνας στον Σταυρό: Δράση για την προστασία του περιβάλλοντος στις 16 Αυγούστου

Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Σταυρού διοργανώνει στις 16 Αυγούστου δράση για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta στην Παχιά Άμμο με αστροπαρατήρηση και δραστηριότητες.