“To πνεύμα της Βέρμαχτ ζει στα Φλώρια”: Δημοσιεύματα στη Γερμανία για το ναζιστικό μνημείο και οι αντιδράσεις της Γερμανικής κυβέρνησης

Κανένα σχόλιο

Μπορεί κάποιοι κάτοικοι της Καντάνου και των Φλωριων να θεωρούν ότι το μνημειο στα Φλώρια δεν είναι ναζιστικό αλλά γερμανικό, όμως η γερμανική κυβέρνηση δε φαίνεται να συμφωνεί μαζί τους αφου το θεωρεί ναζιστικό…

Οι αναφορές και στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης είναι αρκετές για τις εκδηλώσεις μνήμης των στρατιωτών της Βέρμαχτ που έχουν πραγματοποιηθεί στο ναζιστικό μνημείο στα Φλώρια.

Μάλιστα, στο Γερμανικό κοινοβούλιο έφτασε η συμμετοχή ενεργού μέλους του Γερμανικού στρατού στην – “αναθεωρητική” της ιστορίας – εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για τα 75 χρονια απο τη Μάχη της Κρήτης, το 2016 στο μνημείο της Βέρμαχτ στα Φλώρια.

Σε ερώτηση του βουλευτή του κόμματος της Αριστεράς Andre Hahn τον Ιανουάριο του 2020 γίνεται αναφορά στην εκδήλωση σε μνημείο το οποίο αναγράφει “έπεσαν για τη Μεγάλη Γερμανία στις 23 Μαϊου του 1941” σημειώνοντας ότι ο Αντιστρατηγός ε.α. Rainer Jung έκανε αναφορα σε “ύπουλη επίθεση στους συντρόφους μας” κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

O βουλευτής του κόμματος της Αριστεράς Andre Hahn

Σημειώνουμε ότι τον Ιανουάριο του 2020 ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας και μέλος του Χριστιανοδημοκρατικου κόμματος μιλώντας στη Γερμανική Βουλη υποστήριξε οτι δεν είχε καμία γνώση η Γερμανική κυβέρνηση ότι από το 2005 και έπειτα, συμμετείχαν στη διατήρηση του μνημείου καθώς και σε εκδηλώσεις μνήμης και τιμής των πεσόντων ναζί και ενεργά μέλη του Γερμανικού Στρατού.

Σε νέα αναφορά υπήρξε τελικώς παραδοχή οτι υπήρχε συμμετοχή μέλους του Γερμανικού Στρατου κατόπιν προσκλησης του Αντιστράτηγου ε.α. Rainer Jung, όμως με πολιτικά ρούχα σημειώνοντας με έντονο τροπο ότι η κυβέρνηση της Γερμανίας δεν υποστηρίζει εκδηλώσεις όπως αυτές που πραγματοποιούνται στα Φλώρια ούτε οι ένοπλες δυνάμεις της Γερμανίας επιθυμούν τη συμμετοχή μελών τους σε αυτές τις εκδηλώσεις.

Σε δεύτερο δημοσίευμα αυτή τη φορα από neue deutschland με τίτλο “το πνεύμα της Βέρμαχτ ζει στα Φλώρια” γίνεται αναφορά στον θάνατο του επι χρόνια προέδρου της «Ένωσης Ορεινών Καταδρομών» Άνω Φραγγονίας Manfred Rehm ο οποίος στους στρατιωτικούς κύκλους της Γερμανίας ήταν γνωστος ως “Kreta-Rehm“, επειδή “είχε κάνει σκοπο της ζωής του τη διατήρηση του ναζιστικού μνημείου στην Κρήτη”, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.

O επι χρόνια πρλοεδρος της «Ένωσης Ορεινών Καταδρομών» Άνω Φραγγονίας Manfred Rehm

Σύμφωνα με τους συντρόφους του ο Rehm “είχε προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στη βελτίωση των Ελληνο-γερμανικών σχέσεων”.

Η συγκεκριμένη δήλωση πάντως αμφισβητείται έντονα αφού σύμφωνα με το δημοσίευμα αν και ο Rehm “ήταν διάσημος μεν με τον πληθυσμό του χωριού στα Φλώρια”, όπως υποστηρίζουν οι σύντροφοί του, η συντριπτική πλειοψηφία όμως των κομμάτων που εκφράζουν τον ελληνικο πληθυσμό βρίσκουν τον τρόπο που η Γερμανία αντιμετωπίζει το ζήτημα των ναζιστικών εγκλημάτων στην Ελλάδα απαράδεκτο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, υπαρχουν στοιχεία ότι ο συγκεκριμένος σύνδεσμος “δε λαμβάνει πολύ στα σοβαρά την πίστη σε μια ελεύθερη δημοκρατική λειτουργία”.Μάλιστα, τον Απρίλιο του 2009 ο τότε Υπουργος Άμυνας Josef Jung παραιτήθηκε απο τη θέση του επίτιμου μέλους του συνδέσμου.

Ο Χριστιανοδημοκράτης πολιτικός δήλωσε ότι όταν τον κηρύξανε επίτιμο μέλος δε γνωριζε οτι στον σύνδεσμο συμμετείχαν ενεργά και πρώην μέλη των SS.
Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live