12.8 C
Chania
Saturday, December 9, 2023

To Σάββατο “συναντιόμαστε στο Στρατόπεδο Μαρκοπούλου” για πικ-νικ

Ημερομηνία:

Μια μέρα με δράσεις για τα παιδιά θα είναι το Σάββατο στο πρώην στρατόπεδο Μαρκοπούλου, καθώς η Πρωτοβουλία Χανιωτών για το στρατόπεδο Μαρκοπούλου, διοργανώνει εκδήλωση με πικ-νικ, αφήγηση παραμυθιού, ανοιχτή συζήτηση για την χρήση του χώρου.

«Η «Πρωτοβουλία Χανιωτών για το στρατόπεδο Μαρκοπούλου» µαζί µε τους πολίτες διεκδικούµε 17 χρόνια έναν χώρο αστικού πρασίνου, προσβάσιµο, για όλους, σχεδιασµένο µε τη συµµετοχή των πολιτών, γιατί:

• Ο χώρος του πρώην στρατοπέδου Μαρκοπούλου είναι ο µοναδικός ελεύθερος χώρος της πόλης που προσφέρεται για ένα µητροπολιτικό πάρκο. Η πόλη των Χανίων επεκτείνεται µε ταχύτατους ρυθµούς, αλλά δεν υπάρχει µέριµνα για πράσινο. Το πράσινο σηµαίνει καθαρή ατµόσφαιρα, βελτίωση του µικροκλίµατος, υγεία, αναψυχή, χαλάρωση και συνεύρεση.

• Η συµµετοχή στο σχεδιασµό και στη λήψη αποφάσεων σηµαίνει ότι τα άτοµα, οι οµάδες, και οι φορείς που ενδιαφέρονται για το χώρο αυτό, συνεργάζονται κατά τη διαδικασία του σχεδιασµού. Το αποτέλεσµα είναι τόσο κατάκτηση όσο και ευθύνη όλων. Ο Δήµαρχος Χανίων ενώ δηλώνει urbi et orbi ότι θα γίνει «το καλύτερο πάρκο στην Ελλάδα» ξεκίνησε εργασίες διαµόρφωσης «προσωρινού» χώρου στάθµευσης. Γιατί δεν θέλουµε να γίνει πάρκινγκ, έστω προσωρινό;

• Διότι δεν µπορεί να µπαίνει το κάρο µπροστά από το άλογο. Αυτό σηµαίνει ότι µε την διαµόρφωση του χώρου σε πάρκο θα προκύψουν κατ’ αρχήν οι αναγκαίες και στη συνέχεια συνοδευτικές χρήσεις, που πιθανόν να περιλαµβάνουν θέσεις στάθµευσης, για τα άτοµα που θα επισκέπτονται το πάρκο.

• Δεν παραγνωρίζουµε την ανάγκη για χώρους στάθµευσης στην πόλη. Το πρόβληµα όµως δεν θα λυθεί µε τη χρήση του χώρου του πρώην στρατοπέδου, αλλά µε σχεδιασµένη αλλαγή του σηµερινού µοντέλου αστικής κινητικότητας, ένα στοιχείο του οποίου είναι τα περιφερειακά πάρκινγκ.

Γιατί επιµένουµε τόσο έντονα;

• Η διεκδίκηση αυτή γίνεται, γιατί βλέπουµε τις γειτονιές µας να αλλάζουν, το κλίµα να αλλάζει, τον τρόπο ζωής µας να αλλάζει και την ποιότητα ζωής µας να παρακµάζει. Η πόλη των Χανίων έχει ανάγκη από 300 στρ. πράσινου για να θεωρείται βιώσιµη. Το στρατόπεδο είναι 52…

• Θέλουµε ανθρώπινη πόλη, µε πάρκα, προσβάσιµα πεζοδρόµια, δίκτυο ποδηλατοδρόµων, αποτελεσµατικά µέσα µαζικής µεταφοράς, λιγότερα αυτοκίνητα, καλύτερο κλίµα.

Για όλους τους παραπάνω λόγους διεκδικούµε την άµεση χρήση του χώρου του πρώην στρατοπέδου ως κοινόχρηστου χώρου.

Καλούµε πολίτες και συλλογικότητες να συναντηθούµε στο χώρο του πρώην στρατοπέδου το Σάββατο 11/11/2023 10:00-16:00.

Για να γνωρίσουµε το χώρο και να δούµε όλοι τις δυνατότητες που προσφέρονται όταν γίνει πάρκο.

Για να βρεθούµε µε τα παιδιά µας, τα εγγόνια µας, τους φίλους µας. Να παίξουµε, να τραγουδήσουµε, να φάµε, να χαλαρώσουµε, να συζητήσουµε

τους τρόπους άµεσης χρήσης από όλους τους πολίτες.

"google ad"

• Φέρνουµε τις µπάλες µας, τα ποδήλατά µας, την κιθάρα µας, τη λύρα µας,

την καλή µας διάθεση.

• Φέρνουµε το φαγητό και το ποτό µας.
• Στις 11:30 Αφήγηση παραµυθιού και κατασκευές για παιδιά.
• Στις 12:00 Ανοιχτή συζήτηση µε θέµα: «Άµεση χρήση του χώρου».

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΧΑΝΙΩΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ»

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ