To MέΡΑ25 φέρνει στη Βουλή το αίτημα για λειτουργία Γυμνασίου στη Γαύδο

Κανένα σχόλιο

Επίκαιρη Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας και  Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως κατέθεσε ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 Κρίτωνας Αρσένης σχετικά με την λειτουργία Γυμνασίου στην ακριτική Γαύδο. Ο βουλευτής ρωτά την υπουργό αν υπάρχει πρόθεση για την έκδοση ειδικής προκήρυξης για εκπαιδευτικούς στο νησί την ώρα που ο Δήμος  είναι διατεθειμένος να αναλάβει τη δαπάνη της λειτουργίας του Γυμνασίου ενώ υπάρχει και έτοιμο κτίριο ώστε να λυθεί το πρόβλημα μιας οικογένειας που παραμένει στο νησί και τα δύο από τα τρία παιδιά της βρίσκονται εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Αναλυτικά η ερώτηση του βουλευτή:

Θέμα: Το υπουργείο Παιδείας αρνείται να παρέχει την υποχρεωτική εκπαίδευση στους 2 μαθητές της Γαύδου για «παιδαγωγικούς λόγους»

"Sponsored links"

Παρά τις εκκλήσεις της οικογένειας, του Δήμου Γαύδου, της Ομοσπονδίας Ενώσεων Συλλόγων γονέων Περιφέρειας Κρήτης, των εκπαιδευτικών και άλλων, το υπουργείο δεν προχωρά στην ίδρυση Γυμνασίου στην ακριτική Γαύδο. Στην πραγματικότητα αναγκάζει μια 3τεκνη οικογένεια που επέλεξε να μείνει στη Γαύδο να διαλυθεί και να εκπατριστεί για 12 ολόκληρα χρόνια, προκειμένου τα παιδιά να ολοκληρώσουν την υποχρεωτική εκπαίδευση.

Τα «εμπόδια» που επικαλείται το υπουργείο όπως ότι οι εκπαιδευτικοί δε θέλουν να πάνε στην παραμεθόριο ή ότι η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων δεν εισηγήθηκε την ίδρυση Γυμνασίου Γαύδου φαίνεται να μην επαληθεύονται. Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χανίων Γιάννης Κυριακάκης αναφέρει ότι «Εμείς πιστεύουμε ότι θα μπορούσε να λειτουργήσει η Α’ τάξη του γυμνασίου, ενώ θα μπορούσε να γίνει χρήση της πρακτικής της ειδικής προκήρυξης για αναπληρωτές καθηγητές, δηλαδή να μεταβούν εκεί εφόσον το επιλέξουν καθηγητές από την ευρύτερη περιοχή του νησιού μας. Είναι βέβαιο ότι πολλοί εκπαιδευτικοί θα ανταποκριθούν». Ο Δήμος είναι διατεθειμένος να αναλάβει τη δαπάνη της λειτουργίας του Γυμνασίου ενώ υπάρχει έτοιμο και το κτίριο.

Στις 12/9 ξεκίνησε τη λειτουργία του το νηπιαγωγείο του νησιού με δύο μαθητές. Προφανώς δυο είναι αρκετοί για την κοινωνικοποίηση και τη ψυχοκοινωνική τους ανάπτυξη ενώ δύο μαθητές στο γυμνάσιο «δεν είναι παιδαγωγικό» σύμφωνα με το υπουργείο. Οι οικογένεια παραμένει αυτή τη στιγμή στο νησί και τα δύο από τα τρία παιδιά βρίσκονται εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Ερωτάται η υπουργός:

1. Γιατί δεν προχωράτε σε τοπική προκήρυξη ειδικά για την Α’ τάξη του γυμνασίου της Γαύδου; Ποια είναι η βέλτιστη επιλογή γι’ αυτά τα παιδιά σύμφωνα με τους σχολικούς ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς;

2. Δεσμεύεστε -έστω και τώρα- να ιδρύσετε γυμνάσιο στη Γαύδο, να δημιουργήσετε κίνητρα παραμονής για την οικογένεια και επιπλέον ελκυστικά κίνητρα επιλογής και άλλων οικογενειών για μόνιμη ή έστω πολυετή κατοίκηση στα ακριτικά σύνορα της χώρας;

Ο ερωτών Βουλευτής

Κρίτων Αρσένης

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live