Volvo και ABB συνεργάζονται στα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία

Κανένα σχόλιο

Η ΑΒΒ, ηγετικός όμιλος σε τεχνολογίες ενέργειας και αυτοματισμού, ανακοίνωσε τη συνεργασία με τη Volvo, έναν από τους κορυφαίους κατασκευαστές λεωφορείων παγκοσμίως, για την από κοινού ανάπτυξη και εμπορική διάθεση των ηλεκτρικών και υβριδικών /ηλεκτρικών λεωφορείων που φορτίζονται με ταχυφορτιστές συνεχούς ρεύματος (DC).

Η συνεργασία αυτή επιτάσσει την ανάγκη δημιουργίας ενός τυποποιημένου συστήματος φόρτισης για τα ηλεκτρικά και υβριδικά/ηλεκτρικά λεωφορεία τα οποία θα μπορούν να φορτίζονται γρήγορα είτε στην στάση μέσω ενός αυτόματου συστήματος οροφής είτε ενσύρματα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Αυτή η προσέγγιση, που βασίζεται σε διεθνώς αποδεκτά πρότυπα, επιτρέπει τη μέγιστη επαναχρησιμοποίηση των υπαρχόντων τεχνολογιών ηλεκτροκίνησης, εξασφαλίζοντας μια ταχεία ανάπτυξη αστικών ηλεκτρομεταφορών. Το πρώτο κοινό πρόγραμμα για τις αστικές μεταφορές του Λουξεμβούργου θα ξεκινήσει το 2015.

"Sponsored links"

Το νέο ηλεκτρικό/υβριδικό λεωφορείο της Volvo, το οποίο μειώνει την κατανάλωση μέχρι και 75% σε σχέση με τα συμβατικά πετρελαιοκίνητα, θα πρωτοεμφανιστεί στην έκθεση IAA στο Ανόβερο της Γερμανίας, τον Σεπτέμβριο.

Η ΑΒΒ και η Volvo, με την αδιαμφισβήτητη εξειδίκευσή τους η μεν πρώτη στα δίκτυα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας και η δεύτερη στα ηλεκτρικά λεωφορεία, θα συμβάλλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη προτύπων ταχείας φόρτισης ηλεκτροκινήτων λεωφορείων όπως για παράδειγμα πρωτοκόλλων επικοινωνίας για τις υποδομές, τα ηλεκτρικά δίκτυα και τα ηλεκτρικά λεωφορεία.

Ένα πρότυπο φόρτισης ηλεκτρικού αυτοκινήτου  θα βασίζεται, ως επί το πλείστον, στα πρόσφατα εισηγμένα παγκόσμια πρότυπα φόρτισης για τα επιβατικά αυτοκίνητα εξασφαλίζοντας την ασφάλεια και υποστηρίζοντας τόσο σε οικονομικό επίπεδο όσο και σε κοινωνικό την υιοθέτηση μιας καθαρής αυτοκίνησης.

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που συνεργαζόμαστε με μια παγκοσμίως κορυφαία εταιρεία στον κλάδο των μεταφορών που συμμερίζεται το όραμα της ΑΒΒ για την ηλεκτροκίνηση και τη δέσμευσή της για ενέργεια και παραγωγικότητα για έναν καλύτερο κόσμο» είπε ο PekkaTiitinen, επικεφαλής του τομέα συστημάτων οδήγησης κινητήρων και αυτοματισμού της ΑΒΒ. «Η αστικοποίηση βρίσκεται σε ιστορικά υψηλά ποσοστά και δημιουργεί προβλήματα στις υπάρχουσες υποδομές των αστικών μεταφορών. Η συνεργασία των δυο εταιρειών θα υποστηρίξει την εξεύρεση βιώσιμων και οικονομικών λύσεων στον τομέα των μεταφορών που θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν την συνεχώς αυξανόμενη αστικοποίηση.»

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την ΑΒΒ. Μαζί, έχουμε μια πλήρη και ανταγωνιστική πρόταση για εκείνες τις πόλεις στον πλανήτη που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν ένα βιώσιμο δίκτυο αστικών μεταφορών.» υπογράμμισε ο HakanAgnevall, πρόεδρος της Volvo λεωφορεία. «Τα υβριδικά/ ηλεκτρικά λεωφορεία και τα αμιγώς ηλεκτρικά λεωφορεία είναι η αυριανή λύση στο πρόβλημα των αστικών συγκοινωνιών.»

Η Volvo λάνσαρε το πρώτο υβριδικό λεωφορείο το 2009 και από τότε έχει προμηθεύσει 21 χώρες με πάνω από 1600 λεωφορεία. Το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό λεωφορείο θα βγει την αγορά  τον Ιούνιο του 2015 ως μέρος του προγράμματος ElectriCity που θα πραγματοποιηθεί στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας.

Η ΑΒΒ από το 2010 έχει ήδη εγκαταστήσει πάνω από 1500 ταχυφορτιστές συνεχούς ρεύματος για επιβατικά οχήματα παγκοσμίως συμπεριλαμβανομένου και τη δημιουργία εθνικών δικτύων σε χώρες όπως η Εσθονία, η Ολλανδία και η Δανία.

Το πρώτο κοινό πρόγραμμα περιλαμβάνει την εισαγωγή των υβριδικών/ηλεκτρικών λεωφορείων της Volvo και την εγκατάσταση των αυτομάτων φορτιστών στο αστικό σύστημα  μεταφορών του Λουξεμβούργου, όπου 12 υβριδικά/ηλεκτρικά λεωφορεία Volvo που θα λειτουργούν υπό την διεύθυνση Sales-Lentz θα τεθούν σε κυκλοφορία μέχρι το 2015.

econews.gr

"Sponsored links"

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live