13.2 C
Chania
Πέμπτη, 12 Μαρτίου, 2026

Xάινς Ρίχτερ για την αθώωσή του: “Ακόμα δεν το έχω συνειδητοποιήσει. Και σήμερα παιδιά στα σχολεία στην Κρήτη διδάσκονται τέτοιους μύθους”

Ημερομηνία:

«Ακόμα δεν το έχω συνειδητοποιήσει πλήρως» είπε γελώντας ο Χάινς Ρίχτερ στην «Καθημερινή» λίγες ώρες μετά την αθώωσή του.

«Για να είμαι ειλικρινής δεν το περίμενα. Φοβόμουν ότι στο τέλος μου επιφυλάσσουν κάποιο κόλπο, ότι κάτι θα γίνει. Αναθάρρησα λίγο μετά την αλλαγή στη στάση του εισαγγελέα την προηγούμενη εβδομάδα».

Ο εισαγγελέας είχε προτείνει την απαλλαγή του Ρίχτερ από τις κατηγορίες, κρίνοντας ότι δεν προκύπτει ότι επιθυμεί να διεγείρει και να προκαλέσει μίσος κατά του κρητικού λαού. Υπενθυμίζεται ότι ο Γερμανός ιστορικός κατηγορούνταν για άρνηση ναζιστικών εγκλημάτων, με βάση το άρθρο 2 του αντιρατσιστικού νόμου. Ηταν η πρώτη δίωξη στη χώρα μας με βάση το συγκεκριμένο άρθρο.

«Υπάρχουν άνθρωποι στην Ελλάδα που πιστεύουν σε μύθους, συγχέοντάς τους με την ιστορική αλήθεια» λέει ο Ρίχτερ. «Ακόμα και σήμερα παιδιά στα σχολεία στην Κρήτη διδάσκονται τέτοιους μύθους. Πάντως, με εντυπωσίασε ότι τρεις συνάδελφοί μου από την Αθήνα ταξίδεψαν στην Κρήτη για να καταθέσουν προς υπεράσπισή μου, πληρώνοντας μόνοι τους τα έξοδα. Αυτό για μένα είναι φιλότιμο (σ.σ. λέει τη λέξη στα ελληνικά)».

Διαβάστε αναλυτικά ολόκληρη το σκεπτικό της αθωωτικής απόφασης καθώς και όλα τα στοιχεία για τη δίκη ΕΔΩ.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνδικάτο Τροφίμων Ν. Χανίων: Έξω η Ελλάδα από τη σφαγή – Κάλεσμα στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο της 12ης Μαρτίου

Το Συνδικάτο Τροφίμων Ν. Χανίων καλεί σε αντιπολεμικό συλλαλητήριο στις 12/3, καταγγέλλοντας την εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο και τον ρόλο της Βάσης της Σούδας.

Ασκήσεις άνευ πυρών στο βόρειο Κρητικό Πέλαγος ανακοίνωσε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων ανακοίνωσε ασκήσεις άνευ πυρών στο βόρειο Κρητικό Πέλαγος στις 12-13 Μαρτίου 2026. Αποφυγή διέλευσης από την περιοχή ζητά η Ακτοφυλακή.

ΕΛΜΕ Χανίων: «Φτάνει πια» – Ανακοίνωση για τον θάνατο της εκπαιδευτικού Χρηστίδου

Η ΕΛΜΕ Χανίων εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση με αφορμή τον θάνατο εκπαιδευτικού, καταγγέλλοντας συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης και απαξίωσης των εκπαιδευτικών.

Μόνο εγώ αισθάνομαι σα να ζούμε τις τελευταίες ημέρες;

Του Ευτύχη Πρωτοπαπαδάκη ...τι συμβαίνει; Tι αληθινά μας συμβαίνει; Mόνο εγώ...