10.4 C
Chania
Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου, 2026

Άσκηση σπηλαιοδιάσωσης από τον Ορειβατικό Σύλλογο Χανίων

Ημερομηνία:

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων σε συνεργασία με την Επιτροπή Σπηλαιοδιάσωσης της Σ.Ο.Ε., διοργανώνει το τετραήμερο 28/04-01/05/2012, άσκηση και ταχύρρυθμο σχολείο σπηλαιοδιάσωσης, στα Χανιά Κρήτης. Η άσκηση θα γίνει στο σπηλαιοβάραθροο «Του Τζανή ο Σπήλιος» στο οροπέδιο Ομαλού, συνεχίζοντας έτσι και την τακτική προλη-πτικού αρματώματος σπηλαίων, που εμφανίζουν μεγάλη επισκεψημότητα.

Το συμβολικό κόστος συμμετοχής είναι 15 €. Η κατασκήνωση και τα σεμινάρια θα φιλοξενηθούν σε εγκαταλελειμμένο κτίριο, που μας διέθεσε ο Δήμος Πλατανιά, στα όρια του οποίου είναι το οροπέδιο Ομαλού.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΣΚΗΣΗΣ ΣΠΗΛΑΙΟΔΙΑΣΩΣΗΣ 28/04-01/05/2012

ΣΑΒΒΑΤΟ 28-04-2012

09:00 Συγκέντρωση στα γραφεία του Ε.Ο.Σ. Χανίων για φόρτωση υλικών

10:00 Αναχώρηση για το Οροπέδιο του Ομαλού

11:30 Στήσιμο κατασκήνωσης και πεδίου εκπαίδευσης

14:00 Πρόχειρο φαγητό (για το οποίο θα πρέπει να έχουν φροντίσει  οι συμμετέχοντες)

15:00 – 20:00 Ταχύρυθμο σεμινάριο σπηλαιοδιάσωσης

21:00 Βραδινό γεύμα

ΚΥΡΙΑΚΗ 29-04-2012

8:00 – 9:00 Πρωινό

9:00 – 14:00 Ταχύρυθμο σεμινάριο σπηλαιοδιάσωσης

15:00 – 16:00 Μεσημεριανό γεύμα

17:00 – 20:00 Ταχύρυθμο σεμινάριο σπηλαιοδιάσωσης

21:00 Βραδινό γεύμα

ΔΕΥΤΕΡΑ 30-04-2012

8:00 – 9:00 Πρωινό

9:00 Έναρξη άσκησης στο σπηλαιοβάραθρο ‘Του Τζανή ο Σπήλιος’

Μετά το πέρας της άσκησης θα έχει προβλεφθεί γεύμα, ασχέτως την ώρα λήξης, αλλά και κατά την διάρκεια της άσκησης εντός του σπηλαίου.

ΤΡΙΤΗ 01-05-2012

8:00 – 9:00 Πρωινό και . . . σύλληψη του Μάη

9:00 – 12:00 Τακτοποίηση υλικών

13:00 Απολογισμός άσκησης

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Το οροπέδιο του Ομαλού βρίσκεται σε υψόμετρο 1.100 μέτρων και καθώς τα Λευκά Όρη είναι ακόμη φορτωμένα με χιόνι, καλό θα είναι οι συμμετέχοντες να φροντίσουν για χειμερινό εξοπλισμό διαβίωσης. Ο καιρός για τις μέρες τις άσκησης προβλέπεται αίθριος και η θερμοκρασία κατά μέσο όρο στους 11 βαθμούς Κελσίου.

Η κατασκήνωση και το σεμινάριο θα γίνουν σε κτίριο του Δήμου Πλατανιά στην θέση Μαχί, 100 μέτρα από τον κεντρικό δρόμο προς το καταφύγιο Καλλέργη και σε απόσταση 2 χλμ., περίπου από το σπήλαιο.

Το κόστος συμμετοχής για κάθε σπηλαιολόγο είναι 15 ευρώ.

Τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν ατομικά ή ομαδικά, καλό θα είναι να είναι σημαδεμένα, ώστε να αποφευχθεί οποιοδήποτε μπέρδεμα ή απώλεια.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μεγαλειώδης η Μεγάλη Παρέλαση του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού ’26

Με 32 ομάδες, 27 άρματα και 10.000+ καρναβαλιστές ολοκληρώθηκε το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι 2026. Η μεγαλειώδης παρέλαση της Κυριακής της Τυρινής επιβεβαίωσε τη δυναμική του θεσμού.

Χανιά: Αντιπολεμικό προσκλητήριο για τη Γάζα και την παρουσία του USS Gerald Ford στη Σούδα

Σε τροχιά κινητοποιήσεων εισέρχονται τα Χανιά, με αφορμή τις...

Οι 200 της Καισαριανής ως φάρος και οδηγός για το σήμερα

Του Ειρηναίου Μαράκη Η ιστορική μνήμη και η οργάνωση των...

Αντίστροφη μέτρηση για το χτύπημα των ΗΠΑ στο Ιράν η αναχώρηση του Gerald Ford από τη Σούδα

Βαρόμετρο για το πότε χρονικά μπορεί να ξεκινήσει η αμερικανική...