12.8 C
Chania
Sunday, December 14, 2025

Έφυγαν χιλιάδες τόνοι ευπαθών προϊόντων από την Κρήτη με έκτακτο δρομολόγιο των Μινωικών Γραμμών

Ημερομηνία:

Με έκτακτο δρομολόγιο πλοίου των Μινωικών Γραμμών, που απέπλευσε από το Λιμάνι του Ηρακλείου λίγο μετά τις 6.00 το απόγευμα της Τετάρτης, δόθηκε μια κάποια λύση στο μεγάλο πρόβλημα που είχε δημιουργήσει στους παραγωγούς ευπαθών αγροτικών προϊόντων η συνεχιζόμενη απεργία της ΠΝΟ.

Στο πλοίο, σύμφωνα με τις πληροφορίες , φορτώθηκαν 114 νταλίκες, μεταφέροντας περισσότερους από 3.000 τόνους ευπαθών προϊόντων, που θα μπορέσουν να διατεθούν κανονικά στις αγορές, προκειμένου να πάρουν μια “ανάσα” οι παραγωγοί, οι οποίοι έβλεπαν τους κόπους τους να “οδηγούνται” στη…χωματερή!

Σύμφωνα πάντως με τις ίδιες πληροφορίες, στο λιμάνι “ξέμειναν” αρκετά προϊόντα, καθώς  12 νταλίκες δεν κατέστη δυνατό να χωρέσουν στο πλοίο.

Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί μπαράζ  επαφών των εκπροσώπων του νησιού στην Αθήνα, τόσο με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γ. Δραγασάκη, όσο και με τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Π. Κουρουμπλή.

Στις συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν μετά και την επεισοδιακή νύχτα της Τρίτης, στο λιμάνι του Ηρακλείου, συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Στ. Αρναουτάκης, οι βουλευτές Σωκράτης Βαρδάκης, Νίκος Ηγουμενίδης,  Γιάννης Μιχελογιανάκης, Μανώλης Θραψανιώτης και Βάλια Βαγιωνάκη, οι Δήμαρχοι Βιάννου, Παύλος Μπαριτάκης, Ιεράπετρας Θεοδόσης Καλατζάκης και Κισάμου Θοδωρής Σταθάκης και εκπρόσωποι των αγροτών. Σημαντική δε χαρακτηρίστηκε και η συμβολή στην όλη προσπάθεια του Λιμενάρχη Ηρακλείου, Δ. Σαϊτάκη

 

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ 13/12/1943 – ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ

Ένα σπουδαίο κείμενο του αντιστασιακού Χαράλαμπου Ρούπα για το...

Ελληνικό Εθνικό ταμείο φυσικού αερίου και πετρελαίων

Του Γιώργου Ουρανού Νορβηγικό Κρατικό Ταμείο Συντάξεων  Με αφορμή την πιθανολογούμενη...

Μία αλλιώτικη ενατένιση: Η έκθεση ζωγραφικής του Φώτη Λαγουδάκη

Της Πηνελόπης Ντουντουλάκη Η έκθεση ζωγραφικής του Φώτη Λαγουδάκη ,...