29.4 C
Chania
Τρίτη, 9 Ιουνίου, 2026

Ανοικτό για το κοινό στις 7 και 21 Αυγούστου το Αστεροσκοπείο Σκίνακα

Ημερομηνία:

Το Αστεροσκοπείο Σκίνακα θα είναι ανοιχτό για το κοινό στις 7 και 21 Αυγούστου (καθώς και στις 11/9). 

Κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών το Αστεροσκοπείο είναι επισκέψιμο από τις 17:00-23:00. Οι επισκέπτες θα έχουν όπως πάντοτε τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις του και να παρακολουθήσουν σχετική παρουσίαση, συνήθως έως τις 20:30. Κατόπιν, οι επισκέπτες θα μπορούν να παρατηρήσουν με το μάτι, μέσω του τηλεσκοπίου των 1.3 μέτρων, ένα ουράνιο αντικείμενο που θα είναι ορατό εκείνη την περίοδο.
Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στο υψόμετρο του Αστεροσκοπείου Σκίνακα προτείνουμε να είστε κατάλληλα ενδεδυμένοι. Να ληφθεί υπόψη ότι το Αστεροσκοπείο είναι Ερευνητική – Επιστημονική εγκατάσταση. Δεν υπάρχουν χώροι υγιεινής, ικανός αριθμός καθισμάτων για μεγάλο αριθμό επισκεπτών, οι χώροι είναι περιορισμένοι και δεν προσφέρονται για μεγάλης διάρκειας παραμονή κοινού. Επισημαίνουμε ότι σε ημέρες μεγάλης προσέλευσης η αναμονή για την παρατήρηση με το μάτι μπορεί να ξεπεράσει τη μία ώρα. Για αυτό η επίσκεψη με μικρά παιδιά, όπως και για άτομα με προβλήματα κινητικά, δεν συστήνεται σε ημέρες μεγάλης προσέλευσης κοινού.

Επίσης, λόγω της στενότητας του δρόμου προς το Αστεροσκοπείο που εμπεριέχει σοβαρό κίνδυνο ατυχήματος και του περιορισμένου χώρου στάθμευσης στο Αστεροσκοπείο, η επίσκεψη με λεωφορεία τις ημέρες ελεύθερης επίσκεψης του κοινού δεν είναι δυνατή.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ξεκινά τη λειτουργία του το Κοινωνικό Παντοπωλείο στον Δήμο Κισσάμου

Ο Δήμος Κισσάμου ξεκινά το Κοινωνικό Παντοπωλείο στον Δραπανιά. Υποστήριξη οικογενειών σε κίνδυνο φτώχειας. Αιτήσεις με συγκεκριμένα δικαιολογητικά.

13ο Ανοικτό Σκακιστικό Πρωτάθλημα Δήμου Πλατανιά: 16 χρόνια επένδυσης στη γνώση και τη δημιουργική σκέψη

Το 13ο Ανοικτό Σκακιστικό Πρωτάθλημα Δήμου Πλατανιά ολοκληρώθηκε με 80 συμμετέχοντες. Ένας θεσμός 16 ετών που καλλιεργεί τη σκέψη της νέας γενιάς μέσα από το σκάκι.

ΑΑΔΕ: 26,8 εκατ. ευρώ για έναν… τηλεφωνητή! – Σκληρή κριτική Μαμουλάκη

Ο Χάρης Μαμουλάκης καταγγέλλει σπατάλη 26,8 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για το τηλεφωνικό κέντρο 1521 της ΑΑΔΕ, ενώ υπήρχε ήδη ψηφιακή πλατφόρμα.

Βρύσαλης για Τμήμα Μεταφορών Μοιρών: «Τραγική υποστελέχωση με μόλις έναν μόνιμο υπάλληλο»

Δήλωση Βρύσαλη για την τραγική υποστελέχωση του Τμήματος Μεταφορών Μοιρών με μόλις 1 μόνιμο υπάλληλο. Κάλυψη Φαιστού, Γόρτυνας, Ρεθύμνης.