15.8 C
Chania
Saturday, December 13, 2025

Απίστευτο: Μετέφεραν με λέμβους επιβάτες κρουαζιερόπλοιου στο λιμάνι του Ρεθύμνου

Ημερομηνία:

Ένα απίστευτο περιστατικό εκτυλίχτηκε το πρωί της Τρίτης στο λιμάνι του Ρεθύμνου και ενώ η τουριστική περίοδος έχει μόλις αρχίσει.
Πιο συγκεκριμένα οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου «Αmadea» που προσέγγισε το λιμάνι της πόλης, γνώρισαν από κοντά τις ελληνικές «ομορφιές» καθώς αναγκάστηκαν να μεταφερθούν με λέμβους στη μαρίνα εξαιτίας του μεγάλου μήκους του πλοίου που έκανε αδύνατη την πρόσδεσή του στο λιμάνι.

Για κάμποση ώρα λοιπόν μέχρι να δοθεί λύση το κρουαζιερόπλοιο παρέμενε αγκυροβολημένο εκτός λιμανιού με τους ξένους επισκέπτες να κοιτάζουν από μακριά το Ρέθυμνο.
Το τραγελαφικό αυτό περιστατικό φέρνει στο προσκήνιο την ανάγκη αναβάθμισης των υποδομών του λιμανιού.

Στο πνεύμα αυτό, το Επιμελητήριο Ρεθύμνου απέστειλε έγγραφο στον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη ζητώντας την άμεση λήψη μέτρων για την εύρυθμη λειτουργία του λιμανιού ενόψει της νέας τουριστικής σεζόν.

Στο έγγραφο αναφέρεται αναλυτικά:

«Σύμφωνα με υπάρχουσες πληροφορίες, ένας από τους λόγους, για τους οποίους το κρουαζιερόπλοιο που κατέπλευσε το πρωί της 9ης Μαΐου 2012 στο λιμάνι του Ρεθύμνου, αγκυροβόλησε «αρόδο», ήταν και η ύπαρξη ιδιαιτεροτήτων στο λιμάνι της πόλης μας.

Σύμφωνα, επίσης, με άλλες πληροφορίες, μέχρι το τέλος της φετινής τουριστικής περιόδου έχουν προγραμματιστεί προσεγγίσεις ακόμα δεκαπέντε κρουαζιερόπλοιων.

Είναι, επίσης, γνωστό ότι στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα πλοίο της εταιρείας CRETAN LINES θα συνδέσει το Ρέθυμνο με το πρώτο λιμάνι της χώρας, προκειμένου να ευοδωθεί ο πολυπόθητος στόχος, να αποκτήσει δηλαδή και πάλι το Ρέθυμνο το δικό του Καράβι.

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα και κυρίως την αναγκαιότητα στήριξης και ενίσχυσης του τουρισμού κρουαζιέρας, ως ένας από τους βασικούς πυλώνες τουριστικής ανάπτυξης του Νομού μας και για τη διαφοροποίηση του τουριστικού του προϊόντος, ιδιαίτερα στις σημερινές δύσκολες και πρωτόγνωρες οικονομικές συγκυρίες που βιώνει η Χώρα μας, θεωρούμε απαραίτητη και αναγκαία, όσο ποτέ στο παρελθόν, την λήψη από την Υπηρεσία σας, λόγω αρμοδιότητας, όλων εκείνων των ενδεδειγμένων και αναγκαίων μέτρων για την εύρυθμη λειτουργία του λιμανιού.

Ειδικότερα, θεωρούμε αναγκαία τα παρακάτω:

1.- Λήψη μέτρων και κατασκευή ή συμπλήρωση απαιτουμένων έργων για την εξάλειψη των ιδιαιτεροτήτων του λιμανιού προκειμένου να υπάρχει απρόσκοπτος ελλιμενισμός πλοίων.
2.- Δημιουργία συγχρόνων χερσαίων έργων υποδομών αναμονής για την εξυπηρέτηση των επιβατών κατά τον απόπλου και κατάπλου των πλοίων».

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο τουρισμός κρουαζιέρας είναι ένα στοίχημα που η Κρήτη οφείλει να κερδίσει για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και η βελτίωση των υποδομών των λιμανιών θα πρέπει να τεθούν σε προτεραιότητα.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ 13/12/1943 – ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ

Ένα σπουδαίο κείμενο του αντιστασιακού Χαράλαμπου Ρούπα για το...

Ελληνικό Εθνικό ταμείο φυσικού αερίου και πετρελαίων

Του Γιώργου Ουρανού Νορβηγικό Κρατικό Ταμείο Συντάξεων  Με αφορμή την πιθανολογούμενη...

Μία αλλιώτικη ενατένιση: Η έκθεση ζωγραφικής του Φώτη Λαγουδάκη

Της Πηνελόπης Ντουντουλάκη Η έκθεση ζωγραφικής του Φώτη Λαγουδάκη ,...