10.8 C
Chania
Sunday, January 18, 2026

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ: απέναντι στον “ξαφνικό θάνατο”

Ημερομηνία:

Ο «Αγώνας της Κρήτης», όπως και σε κάθε απεργία του κλάδου των ΜΜΕ, αλλά όπως και σε κάθε απεργία των εργαζομένων παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν, μένει πιστός στις αρχές του να τάσσεται δίπλα σε αυτούς που αγωνίζονται. Δεν κυκλοφόρησε την Παρασκευή 14/6.

Το ίδιο θα συμβεί και για το φύλλο του Σαββατοκύριακου 15-16/6, παρά την απόφαση του δικαστηρίου να κηρύξει (για άλλη μία φορά) παράνομη την απεργιακή κινητοποίηση.

Συμπαρατασσόμαστε στις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων και δίνουμε κι εμείς τον αγώνα μας. Για την ελευθερία έκφρασης, για την ακηδεμόνευτη επικοινωνία. Για να σταματήσει ΤΩΡΑ η λαίλαπα μίας λιτότητας που έχει καταδικάσει τον ελληνικό λαό στην ανέχεια.

Το μαύρο που είδαμε στις οθόνες της τηλεόρασης, πρέπει να αντιστραφεί. Για να μην οδηγηθούμε όλοι μας στον «ξαφνικό θάνατο». Απεργούμε για την Δημοκρατία.

Στέκουμε απέναντι στους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς που έχουν στηθεί πανελλαδικά και στην Κρήτη, οι οποίοι επαναλαμβάνουν τα ίδια επιχειρήματα σα σε συγχορδία.

Βλέπουν στον κρίσιμο αυτό Αγώνα (όπως και σε προηγούμενους) φίμωση της Ενημέρωσης και με πρόσχημα την απρόσκοπτη διακίνηση της πληροφορίας διαδίδουν πως όσο πιο κρίσιμη μια απεργιακή κινητοποίηση τόσο πιο κρίσιμο είναι να τη σπάνε τα ΜΜΕ.

Αυτοί οι εκδότες είναι σα κάποιους έμπορους που  για τα χιλιάδες λουκέτα  επιλέγουν να θεωρούν πως φταίνε οι κινητοποιήσεις των πολιτών. Λένε ψέμματα. Είναι κοινοί απεργοσπάστες. Μην τους στηρίζετε!

Ζητούμε από τους αναγνώστες μας να δείξουν την απαραίτητη κατανόηση.

Η στάση σας κρίνει τα πάντα.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τι θα γίνει αν ο Τραμπ αρπάξει τη Γροιλανδία – Όλα τα πιθανά σενάρια

Τις πολλές τελευταίες ημέρες που ο Ντόναλντ Τραμπ έχει βαλθεί...

Αγωνία για 8 ορειβάτες που αγνοούνται στον Ταΰγετο – Συναγερμός στην Πυροσβεστική

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση διάσωσης στον Ταΰγετο για τον εντοπισμό...

Κοινή «απάντηση» των 8 ευρωπαϊκών κρατών που απειλεί με δασμούς ο Τραμπ: «Θα συνεχίσουμε ενωμένοι»

Κοινή δήλωση στην οποία σημειώνουν ότι οι απειλές για δασμούς υπονομεύουν...