10.8 C
Chania
Sunday, January 18, 2026

Απόδραση Κρητικού κρατουμένου για ανθρωποκτονία από τις φυλακές Κορυδαλλού

Ημερομηνία:

Ένας 37χρονος κρατούμενος για ανθρωποκτονία απέδρασε, με άγνωστο, έως αυτή την ώρα, τρόπο από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ και όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το απόγευμα διαπιστώθηκε ότι απέδρασε ο κρατούμενος, που είχε καταδικαστεί για ανθρωποκτονία, το 2017, στο Ηράκλειο Κρήτης και ήταν μάγειρας στο Ψυχιατρείο.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, ο 37χρονος έχει καταδικαστεί για ηθική αυτουργία στην άγρια δολοφονία του 39χρονου Ιάκωβου Εμμανουήλ, το πτώμα του οποίου εντοπίστηκε τον Ιανουάριο του 2017 σε ρέμα στην περιοχή της Ροδιάς, είναι ο κρατούμενος που απέδρασε την Τρίτη από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση είχαν παραπεμφθεί ενώπιον της δικαιοσύνης τέσσερα άτομα. Οι τρεις άνδρες, αλλά και μία γυναίκα που ήταν φίλη του επιχειρηματία. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου έκρινε αθώα την γυναίκα ενώ καταδίκασε τους υπόλοιπους τρεις με τις εξής ποινές: ισόβια κάθειρξη στον συνέταιρο και τον φίλο του και 12 έτη ποινή κάθειρξης σε 27χρονο σήμερα άνδρα καθώς του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμού βίου.

Τον περασμένο Μάρτιο είχε προσδιοριστεί η δίκη τους σε δεύτερο βαθμό στο Ηράκλειο, ωστόσο αναβλήθηκε λόγω κωλύματος συνηγόρου υπεράσπισης.

Στις 5 Ιανουαρίου του 2017 το πτώμα του επιχειρηματία από την Αθήνα, Ιάκωβου Εμμανουήλ, εντοπίστηκε σε ρεματιά στην περιοχή της Ροδιάς Ηρακλείου, ενώ λίγα μέτρα μακριά ήταν το αυτοκίνητό του. Όπως διαπιστώθηκε, ο 39χρονος επιχειρηματίας είχε ξυλοκοπηθεί μέχρι θανάτου ενώ οι έρευνες των Αρχών “έδειξαν” ότι σε άλλο σημείο δολοφονήθηκε και αλλού εντοπίστηκε.

Η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Μπλόκο» της Αρχής Προστασίας Δεδομένων στο «Smart Policing» της ΕΛ.ΑΣ. – Στον αέρα επένδυση 4 εκατ. ευρώ

«Παράνομη» κρίνεται η ενεργοποίηση του συστήματος έξυπνης αστυνόμευσης βάσει...