12.8 C
Chania
Tuesday, December 16, 2025

«Βόμβα» Σαρηγιάννη: Έως τα τέλη Ιουλίου θα έχουμε 400 διασωληνωμένους

Ημερομηνία:

Αναφορικά με την αυξητική πορεία των κρουσμάτων κορονοϊού μίλησε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, στον Real Fm 107,1 και τόνισε ότι η παρούσα κατάσταση αναμένεται να συνεχιστεί.

Πιο συγκεκριμένα, τόνισε ότι τα κρούσματα θα ανέλθουν στα 23.000 – 25.000 έναντι 13.000 που είναι σήμερα κατά μέσο όρο την εβδομάδα, με αποτέλεσμα να υπάρξει διπλασιασμός μέχρι τα μέσα του Ιουλίου. «Μετά από αυτή την περίοδο περιμένουμε την φάση αποκλιμάκωσης», τόνισε ο καθηγητής.

Στην συνέχεια τόνισε ότι τον Αύγουστο η κατάσταση θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της πανδημίας στις χώρες από τις οποίες θα έρθουν στην χώρα μας οι τουρίστες για διακοπές, εκείνη την περίοδο.

Σε ερώτηση αναφορικά με το αν εκτιμά ότι τις επόμενες ημέρες θα αυξηθούν οι εισαγωγές σε απλέ κλίνες και ΜΕΘ, ο κ. Σαρηγιάννης απάντησε θετικά και συμπλήρωσε ότι: «Συμβαίνει ήδη τις τελευταίες ημέρες σε πανελλαδικό επίπεδο. Από το τέλος αυτής της εβδομάδας κι έπειτα δούμε μία πιο σαφή αυξητική τάση η οποία θα συνεχιστεί. Έτσι, προς το τέλος Ιουλίου με αρχές Αυγούστου μπορεί να έχουμε και 400 εισαγωγές σε κλίνες και ΜΕΘ με ανάγκη για διασωλήνωση».

Επίσης ανέφερε ότι αν ληφθούν έγκαιρα ορισμένα μέτρα για να μπει «φρένο» στο κύμα αύξησης των κρουσμάτων θα μπορέσουν να αποφευχθούν πολλές εισαγωγές σε ΜΕΘ, ενώ τόνισε ότι η χρήση μάσκας θα πρέπει να είναι απαραίτητη σε ορισμένους χώρους όπου υπάρχει συχνοτισμός.

Δείτε το βίντεο:

 

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ