9.8 C
Chania
Tuesday, January 20, 2026

Γλέζος: Καλώ όλους τους ‘Ελληνες να αντιδράσουν σήμερα

Ημερομηνία:

«Την 6η Απριλίου καλώ τους Έλληνες να αντιδράσουν με οποιονδήποτε τρόπο»
Εξ’ επαφής ψεκασμός χημικών στον Μ. Γλέζο, 12 ΦΕΒ 2012

Ο Μανώλης Γλέζος, η εμβληματική προσωπικότητα της αριστεράς και της Εθνικής Αντίστασης έδωσε έναν φορτισμένο λόγο σε εκδήλωση του οργανισμού «Επιμένων Ελληνικά» (ναι, υπάρχει) και δήλωσε: «Στις 6 Απριλίου, ημέρα επίθεσης των χιτλερικών στρατευμάτων εναντίον της χώρα μας, καλώ απ’ αυτό το βήμα, όλους τους Έλληνες με οποιονδήποτε τρόπο νομίζουν, να αντιδράσουν απέναντι στη σημερινή Γερμανία που μας οφείλει, μας χρωστάει και δεν της χρωστάμε».

«Δεν μπορώ, θα πω το ερώτημα που με βασανίζει. Μας εκδικείται η σημερινή Γερμανική κυβέρνηση; Μας εκδικείται γιατί από το 1942, τη μεγάλη πείνα και το θανατικό, επέζησε ο ελληνικός λαός; -τα τρόφιμα που έπαιρναν από την Ελλάδα τα έστελναν για να ζήσει ο γερμανικός λαός… Μας εκδικούνται γιατί αν σήμερα υπάρχει ένα καθεστώς δημοκρατίας στη Γερμανία και δε ζει κάτω από τη ναζιστική μπότα οφείλεται και στον αγώνα του ελληνικού λαού;…».

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ηράκλειο: Κλειστός για μία εβδομάδα ο κύριος διάδρομος του αεροδρομίου

Σε προσωρινές αλλά σημαντικές αλλαγές στη λειτουργία του Κρατικού...

Εκδηλώσεις από το ΚΚΕ, σε Ραμνή, Μάλεμε και Κουντούρα

Πολιτικές εκδηλώσεις–συνεστιάσεις διοργανώνει το Σάββατο 24 Ιανουαρίου η Τομεακή...