15.8 C
Chania
Tuesday, December 9, 2025

Δήλωση της Λούκας Τ. Κατσέλη για τις ενδοκομματικές συγκρούσεις στο ΠΑΣΟΚ

Ημερομηνία:

Κατά την συνέντευξή της με τους δημοσιογράφους Δήμο Βερύκιο και Δημήτρη Σταυρόπουλο στην εκπομπή «Οι Αντίθετοι» του ρ/σ Alpha989, η πρόεδρος της «Κοινωνικής Συμφωνίας» Λούκα Κατσέλη είπε τα εξής:«Το θέμα που συζητείται δημοσίως έχει χάσει τον πολιτικό του χαρακτήρα και εκτυλίσσεται σε αντιπαράθεση και ξεκαθάρισμα προσωπικών λογαριασμών.

Ο επιμερισμός  ευθυνών οφείλει να γίνει αλλά σε πολιτική βάση.

Το ΠΑΣΟΚ χρεοκόπησε με αντίστοιχο τρόπο με αυτό των νοικοκυριών και της χώρας.

Η εκλογική του δύναμη έπεσε από το 48% στο 5% ως απόρροια των νεοφιλελεύθερων πολιτικών του επιλογών. Επομένως, η εγγυημένη χρηματοδότησή του από τον προϋπολογισμό και τις τράπεζες μειώθηκε δραματικά και το συσσωρευμένο χρέος των 110εκ.€ δεν είναι ούτε βιώσιμο ούτε διαχειρίσιμο.

Η ευθύνες γι αυτό βαρύνουν όλους όσους το οδήγησαν ως εδώ: Προέδρους, Γενικούς Γραμματείς και Πολιτικά Συμβούλια που δεν κρατούσαν αποστάσεις από τις κυβερνητικές πρακτικές αλλά, αντίθετα, ταυτίστηκαν μ’ αυτές.

Μεγάλη ευθύνη, ακόμα μέχρι και επιπέδου απιστίας, έχουν οι Τράπεζες που τα περασμένα χρόνια δάνειζαν αφειδώς τα κόμματα στη βάση «μελλοντικών εικονικών επιχορηγήσεων». Γι αυτό και η τρικομματική συγκυβέρνηση βιάστηκε να περάσει τροπολογία για την απαλλαγή τους από αυτές τις ευθύνες.

Γι αυτούς, ίσως, τους λόγους η συζήτηση έχει επικεντρωθεί στην αδιαφανή και προβληματική  διαχείριση των πόρων του ΠΑΣΟΚ. Ένα νοσηρό φαινόμενο που δυστυχώς αφορά σίγουρα τη συντριπτική πλειοψηφία των κομμάτων και οργανισμών και που οφείλει να σταματήσει.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αύξηση πληθωρισμού τον Νοέμβριο, «φωτιά» ενοίκιο, καφές, κρέας

Όπως προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία, μια σειρά από...

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Χανίων: Οι αγρότες έχουν δίκιο

Τη στήριξή του στον αγώνα των αγροτών δηλώνει το...