15.8 C
Chania
Monday, December 15, 2025

Εκλογές 2023: «Κλείδωσαν» οι κάλπες για τις 9 Απριλίου

Ημερομηνία:

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την προκήρυξη των εκλογών που όπως όλα δείχνουν θα γίνουν στις 9 Απριλίου, με τις προετοιμασίες να είναι «πυρετώδεις» τόσο στο Μέγαρο Μαξίμου, όσο και στα επιτελεία της αντιπολίτευσης.

Ο πρωθυπουργός φέρεται να έχει πάρει την απόφαση να μετατεθεί το υπουργικό συμβούλιο που ήταν προγραμματισμένο για τις 28 Φεβρουαρίου και να γίνει κατά πάσα πιθανότητα την Παρασκευή 3 Μαρτίου, όπου θα κλειδώσει και η απόφαση για τον κατώτατο μισθό που θα ισχύει από την 1η Απριλίου.

Το τελευταίο υπουργικό συμβούλιο, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, το οποίο θα έχει απολογιστικό χαρακτήρα για τα πεπραγμένα της κυβερνητικής θητείας, αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 9 Μαρτίου.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να προχωρήσει στην προκήρυξη των εκλογών για τις 9 Απριλίου, στην ίδια συνεδρίαση, ή αμέσως μετά με τηλεοπτικό μήνυμα. Στη συνέχεια θα επισκεφθεί την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ζητώντας τη διάλυση της Βουλής και την άμεση προσφυγή στις κάλπες.

Την Παρασκευή 10 Μαρτίου αναμένεται να τοιχοκολληθεί το Προεδρικό Διάταγμα στη Βουλή και να έχουμε επισήμως την έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

 

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ