33.3 C
Chania
Δευτέρα, 24 Αυγούστου, 2026

Η Ακολουθία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Κορακιών

Ημερομηνία:

Με κατάνυξη και πνευματική ανάταση τελέστηκε η Ακολουθία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Κορακιών, μέσα στην κατανυκτική περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Της ιεράς ακολουθίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου Τίτος, ο οποίος με την παρουσία και την πνευματική του καθοδήγηση ενίσχυσε τους πιστούς στον αγώνα της μετάνοιας και της νηστείας.

Πλήθος πιστών προσήλθε στην Ιερά Μονή, προκειμένου να συμμετάσχει στην ιερά και κατανυκτική αυτή ακολουθία, η οποία κατέχει ξεχωριστή θέση στη λειτουργική ζωή της Εκκλησίας μας. Μέσα σε κλίμα σιγής, προσευχής και συντριβής, οι πιστοί έγιναν μέτοχοι της θείας χάριτος, προετοιμαζόμενοι πνευματικά για τη μεγάλη εορτή της Αναστάσεως.

Ο Σεβασμιώτατος, στον σύντομο λόγο του, αναφέρθηκε στη σημασία της μετάνοιας και της επιστροφής στον Θεό, επισημαίνοντας ότι η περίοδος της Μεγάλης Τεσσαρακοστής είναι καιρός πνευματικής εγρήγορσης, ταπεινώσεως και εσωτερικής ανακαινίσεως.

Η Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Κορακιών, ως πνευματικός φάρος της περιοχής, συνεχίζει να προσφέρει χώρο προσευχής και αναπαύσεως στις ψυχές των πιστών, ενισχύοντας την εκκλησιαστική ζωή και την παράδοση της Ορθοδοξίας.

Η ιερά αυτή σύναξη αποτέλεσε ένα ακόμη ζωντανό βίωμα πίστεως, ενότητας και ελπίδος, υπενθυμίζοντας σε όλους ότι η πορεία προς το Πάσχα είναι πορεία μεταμορφώσεως και συναντήσεως με τον Αναστάντα Χριστό.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία.Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δημήτρης Βρύσαλης: Ανεπαρκή τα μέτρα στήριξης των φοιτητών στη μετακίνηση – Επίκαιρη ερώτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης

Επίκαιρη ερώτηση Βρύσαλη στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης για τη μετακίνηση φοιτητών. Ζητά κάρτες απεριορίστων διαδρομών χαμηλού κόστους και παρέμβαση στα ΚΤΕΛ.

«Μια νύχτα που αντάμωσε ο Νίκος τον Γρηγόρη»: Μουσική παράσταση της Άννας Μπιθικώτση στην Ποταμίδα Κισσάμου

Ο Δήμος Κισσάμου και η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων παρουσιάζουν στη Ποταμίδα την παράσταση «Μια νύχτα που αντάμωσε ο Νίκος τον Γρηγόρη» της Άννας Μπιθικώτση, αφιερωμένη σε Ξυλούρη και Μπιθικώτση.

Λαϊκή Συσπείρωση Κρήτης: Υπόλογη η περιφερειακή αρχή για τη δακοκτονία 2026

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Κρήτης καταγγέλλει καθυστερήσεις, έλλειψη φαρμάκων και άγονες εργολαβίες στη δακοκτονία 2026. Ερωτήματα Μαρινάκη προς την περιφερειακή αρχή.

Σύλληψη δύο ανήλικων αλλοδαπών για επίθεση σε ανήλικο στη Σητεία

Σύλληψη δύο ανήλικων αλλοδαπών στη Σητεία για επίθεση σε ανήλικο. Συνελήφθησαν επίσης τρεις κηδεμόνες για παραμέληση εποπτείας. Προανάκριση από ΑΤ Σητείας.