13.8 C
Chania
Thursday, December 18, 2025

Η Ευρώπη μετρά πλέον 1 εκατ. κρούσματα κάθε 8 ημέρες εξαιτίας της ταχείας εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα

Ημερομηνία:

Η Ευρώπη έγινε η πρώτη περιφέρεια του κόσμου που υπερέβη το τον αριθμό των 50εκατ. μολύνσεων από κορονοϊό βάσει της καταμέτρησης του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, καθώς η πιο μολυσματική παραλλαγή Δέλτα του SARS-CoV-2 πυροδοτεί αυξήσεις-ρεκόρ των κρουσμάτων σε αρκετά κράτη.

Στην περιφέρεια της Γηραιάς Ηπείρου επιβεβαιώνονται πλέον ένα 1εκατ. κρούσματα κάθε περίπου οκτώ ημέρες.

Η περιφέρεια θρηνεί σχεδόν 1,3 εκατ. νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 αφότου εκδηλώθηκε σε αυτήν η πανδημία.

Η παραλλαγή Δέλτα, πολύ πιο μολυσματική από την αρχική εκδοχή του ιού, έχει εντοπιστεί ως αυτό το στάδιο σε περίπου 100 χώρες και πλέον χαρακτηρίζεται η κυρίαρχη μεταξύ των μορφών του που συνεχίζουν να εξαπλώνονται.

Οι ευρωπαϊκές αγορές κλυδωνίζονται (–2% χθες Δευτέρα) καθώς επενδυτές ανησυχούν πως η παραλλαγή Δέλτα ενδέχεται να επιβραδύνει την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας.

Η Ευρώπη παραμένει μια από τις περιφέρειες του κόσμου που υφίστανται τα βαρύτερα πλήγματα από την πανδημία· καταγράφει μέχρι εδώ πάνω από το ένα στα τέσσερα από το σύνολο των κρουσμάτων (το 27%) και κάπου τον έναν στους τρεις θανάτους (το 31%).

Πέρασαν 194 ημέρες προτού η περιφέρεια να φθάσει από τα 25 στα 50 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα· ωσότου το σύνολο των μολύνσεων να φθάσει τα πρώτα 25 εκατομμύρια πέρασαν 350 ημέρες, κατά την ανάλυση των δεδομένων από το Ρόιτερς.

Η Ρωσία, η χώρα της ευρωπαϊκής περιφέρειας που δοκιμάζει το πιο βαρύ χτύπημα, πλησιάζει το όριο των 6 εκατομμυρίων μολύνσεων.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έβαλε χθες Δευτέρα τέλος στα μέτρα που εφάρμοζε επί έναν χρόνο και πλέον, αλλά στη λεγόμενη «Ημέρα Ελευθερίας» έριξαν βαριά σκιά η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων και οι δυσοίωνες προβλέψεις των τελευταίων ημερών.

Άλλες χώρες απεναντίας κλιμακώνουν τα περιοριστικά μέτρα μπροστά στην πρόσφατη αύξηση των μολύνσεων.

huffingtonpost.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ηράκλειο: Οι «ιπτάμενοι» της ΕΜΑΚ σε ρόλο Άη Βασίλη – Μια επιχείρηση ελπίδας στο ΠαΓΝΗ

Μια διαφορετική «επιχείρηση» διάσωσης, αυτή τη φορά με στόχο...

Φιλανθρωπική δράση ΔΑΠ-ΝΔΦΚ με Σύλλογο Ορίζοντα

Σύμφωνα με δελτίο τύπου του Συλλόγου "Ορίζοντας" χριστουγεννιάτικη δράση...