11.8 C
Chania
Thursday, December 25, 2025

Η Κίνα δεν ενδιαφέρεται για τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, επιθυμεί την ειρήνη στην Ουκρανία

Ημερομηνία:

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, η ένοπλη σύγκρουση στην Ουκρανία δεν πρέπει να επιτραπεί να παραταθεί.

Οι κινεζικές αρχές δεν επιδιώκουν τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο και τάσσονται υπέρ της επίλυσης της σύγκρουσης στην Ουκρανία μέσω διπλωματίας, δήλωσε την Τρίτη ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Γουάνγκ Γουένμπιν.

“Κανείς δεν θέλει να δει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, <…> είναι απαραίτητο να υποστηρίξουμε τη διαδικασία προώθησης των ειρηνευτικών συνομιλιών [μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας]”, είπε σε μια ενημέρωση, απαντώντας σε ερώτηση δυτικού δημοσιογράφου για το πώς το υπουργείο Εξωτερικών αξιολογεί τα πρόσφατα λόγια του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ για την απειλή του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου.

Σύμφωνα με τον Wang Wenbin, η ένοπλη σύγκρουση στην Ουκρανία δεν πρέπει να αφεθεί να παραταθεί. Επεσήμανε την ανάγκη να αποφευχθούν αρνητικές συνέπειες που θα μπορούσαν να έχουν ως αποτέλεσμα η ουκρανική σύγκρουση να επηρεάσει όχι μόνο την Ευρώπη αλλά και ολόκληρο τον κόσμο.

«Ελπίζουμε ότι όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη θα επιδείξουν ψυχραιμία και θα αποτρέψουν την κλιμάκωση», κατέληξε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

tass.com

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σπάνιο έγχρωμο βίντεο – ντοκουμέντο με τον Κισαμίτη σπουδαίο βιολιστή Νικόλαο Χάρχαλη

Ο Νικόλαος Χάρχαλης (πραγματικό όνομα Νικόλαος Χαρχαλάκης) (1884-1974) γεννήθηκε...

Στο μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ 3.000 “ιδιοκτήτες” για επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ

Στο πλαίσιο των διασταυρώσεων, που πραγματοποιεί η Ανεξάρτητη Αρχή...

Η σοκολάτα μπορεί να εξαφανιστεί μέχρι το 2050 – Υπάρχει υποκατάστατο;

Η σοκολάτα βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα «κλιματικό βαρόμετρο», καθώς τα ακραία καιρικά...