15.8 C
Chania
Sunday, December 21, 2025

Η Λαϊκή Συσπειρωση Αποκόρωνα ζητά μέτρα για την προστασία από πυρκαγιά στο Μετόχι των Πετρούληδων στις Βρύσες

Ημερομηνία:

Με κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα το οποίο απευθύνεται προς τον Δήμαρχο Αποκορώνου κ. Χαράλαμπο Κουκιανάκη η Λαϊκή Συσπειρωση Δήμου Αποκορώνου ζητά τα λείψη μέτρων ώστε να αποφευχθεί μελλοντικός κίνδυνος από πυρκαγιά στο μετόχι των Πετρούληδων.

Στο κείμενο πιο αναλυτικά αναφέρονται τα εξής:

Κ. Δήμαρχε,

Με τη μεγάλη πυρκαγιά στην Εθνική Οδό του 2018κινδύνεψε να καούν οι Βρύσες και, βέβαια, κατακάηκαν σημαντικές  εκτάσεις  τεσσάρων κοινοτήτων.Ανάμεσά τους πολλά στρέμματα με κυπαρίσσια και ελιές  κοντά στο μετόχι των Πετρούληδων, ενώ κινδύνεψαν και οι κατοικίες του.

Βέβαια, οι όποιες πιστώσεις της Περιφέρειας για την αποκατάσταση των ζημιών  και την αντιπυρική θωράκιση της περιοχής  όδευσαν  (προεκλογικά) σε άλλη περιοχή και όχι στην καμένη.

Αποτέλεσμα να μην έχει πραγματοποιηθεί η αντιπυρική θωράκιση της περιοχής, με την τοποθέτηση κρουνών, τη διάνοιξη αντιπυρικών δρόμων  προς τα καμένα κυπαρισοδάση, ούτε καμιά άλλη αποκατάσταση των πληγέντων ή εργασία πρόληψης.

Ακόμα περιμένουνη στοιχειωμένη δεξαμενή ύδρευσης των Πετρούληδων και οι επίσης εγκαταλελειμμένες εκεί σωληνώσεις (με δημόσιο χρήμα αγορασμένες) να επιτελέσουν το σκοπό τους.Επιπλέον, δεν έχει βελτιωθεί η ασφαλτόστρωση του εκεί μοναδικού δρόμου εισόδου εξόδου του οικισμού κι ας κινδύνευσαν να εγκλωβιστούν οι κάτοικοί του στην μεγάλη πυρκαγιά του 2018.

Μια προεργασία,«όλως τυχαίως» προεκλογικά,  περιορίστηκε σε ψέκασμα των καλοσυκιών του δρόμου.

Ζητάμε από τηΔημοτικήΑρχή,

Άμεσα και χωρίς χρονοτριβή να αξιοποιήσει  τη δεξαμενή νερού για την ύδρευση των κατοίκων,αλλά και για την πυροπροστασία της περιοχής (τοποθέτηση  πυροσβεστικών κρουνών).

Να διανοίξει και να ασφαλτοστρώσει εξόδους διαφυγής των κατοίκων ώστε, να μην εγκλωβιστούν σε περίπτωση νέας πυρκαγιάς.

Να βελτιωθεί η ασφαλτόστρωση του μοναδικού υφιστάμενου δρόμου.

 Οι εκλεγμένοι με την Λαϊκή Συσπείρωση

Μελισσάκης Νικήτας

Ζώης Σταύρος

Βρύσες 26-3-2021

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ