28.8 C
Chania
Πέμπτη, 11 Ιουνίου, 2026

Κακοκαιρία Eva: Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης εξηγεί γιατί δεν ήταν όσο «άγρια» αναμενόταν

Ημερομηνία:

Η κακοκαιρία Eva είχε σημάνει συναγερμό σε όλη τη χώρα, θέτοντας σε ετοιμότητα τον κρατικό μηχανισμό.

Ωστόσο, τα φαινόμενα δεν ήταν όσο «άγρια» περιγράφονταν, με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη να εξηγεί τι συνέβη.

Ο μετεωρολόγος έκανε, αρχικά, λόγο για μια «αρκετά δύσκολη προγνωστικά κακοκαιρία» και εν συνεχεία περιέγραψε το πώς η κακοκαιρία Eva έφτασε πιο ήπια.

«Έδωσε μεγάλο όγκο νερού ιδιαίτερα προς την κεντρική και νότια Ιταλία και όταν έφτασε εδώ, το είχαμε χωρίσει σε τρία στάδια. Το πρώτο πέρασε κανονικά μέσα στη νύχτα και τα ξημερώματα έφτασε η καταιγίδα και στην Αττική. Το δεύτερο στάδιο όμως εμφάνισε καθυστέρηση σε ό,τι αφορά τη μετατόπισή του. Αυτό έδωσε μια ευκαιρία στον ψυχρότερο αέρα να καλύψει μεγαλύτερα στρώματα μέσα στην ατμόσφαιρα και έτσι η δεύτερη φάση έφτασε πιο ήπια και πιο αποδιοργανωμένη σε ό,τι αφορά μεγάλο τμήμα κυρίως στον ηπειρωτικό κορμό».

Ο μετεωρολόγος, διευκρίνισε, δε πως σε Κυκλάδες και Αιγαίο είχαμε έντονες καταιγίδες.

Βίντεο: Η εξήγηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη για την κακοκαιρία Eva

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης για το δίκτυο μονάδων ενεργειακής αξιοποίησης απορριμμάτων

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης συνεδριάζει στις 12 Ιουνίου 2026 στο Ηράκλειο για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του δικτύου ενεργειακής αξιοποίησης απορριμμάτων.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον ΒΟΑΚ στο Ρέθυμνο από 11 Ιουνίου έως 10 Ιουλίου 2026

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον ΒΟΑΚ Ρεθύμνου από 11/6 έως 10/7/2026. Στένωση λωρίδων στο τμήμα Αδελιανός Κάμπος - Πηγιανός Κάμπος. Οδηγίες από την Αστυνομία.

Συνάντηση Καλογερή – Λίπα για το Κτηματολόγιο Χανίων: Τα αιτήματα για παράταση και οι φερόμενες δασικές εκτάσεις

Συνάντηση Καλογερή-Λίπα για το Κτηματολόγιο Χανίων. Αιτήματα για παράταση προθεσμίας ενστάσεων και διευθέτηση ζητημάτων με φερόμενες δασικές εκτάσεις.