26.8 C
Chania
Τετάρτη, 22 Ιουλίου, 2026

Κατάρρευση στις πωλήσεις εφημερίδων και περιοδικών και το 2017

Ημερομηνία:

Για άλλη μία χρονιά οι πωλήσεις εφημερίδων και περιοδικών καταρρέει στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Έρευνας Ημερήσιου και Περιοδικού Τύπου για το έτος 2017 που ανακοίνωση η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) τα στοιχεία είναι απογοητευτικά:

Κατά το έτος 2017, σε σχέση με το έτος 2016, παρατηρείται μείωση κατά 19,6% στις συνολικές πωλήσεις εφημερίδων, καθώς και σε όλες τις επιμέρους κατηγορίες αυτών. Κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2016 με το έτος 2015, παρατηρείται μείωση κατά 15,9% στις συνολικές πωλήσεις εφημερίδων ενώ παρουσιάζεται αύξηση μόνο στις πωλήσεις των Θρησκευτικών εφημερίδων κατά 13,2%

Κατά το έτος 2017, οι Ξενόγλωσσες εφημερίδες που εκδίδονταν στη χώρα και διανέμονταν από τα πρακτορεία διανομής τύπου δεν εμφάνισαν κυκλοφορία επειδή σταμάτησε η έκδοσή τους, όπως είχε ήδη παρατηρηθεί από το έτος 2016.

Κατά το έτος 2017, σε σχέση με το έτος 2016, παρατηρείται μείωση κατά 15,4% στις συνολικές πωλήσεις περιοδικών καθώς και σε όλες τις επιμέρους κατηγορίες αυτών, εκτός των Μουσικών περιοδικών όπου παρατηρείται αύξηση κατά 6,7%.

Κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2016 σε σχέση με το 2015, παρατηρείται μείωση κατά 9% στις συνολικές πωλήσεις Περιοδικών καθώς και σε όλες τις επιμέρους κατηγορίες αυτών. Ειδικότερα οι σημαντικότερες μειώσεις παρατηρούνται: α) Στις πωλήσεις Τηλεοπτικών περιοδικών (2017/2016: -12% και 2016/2015: -6,3%)

β) Στις πωλήσεις περιοδικών Ελεύθερου χρόνου – Ψυχαγωγίας (2017/2016: -10.3% και 2016/2015: -2,6%) γ) Στις πωλήσεις περιοδικών Ποικίλης ύλης (2017/2016: -18.8% και 2016/2015: -5.9%).

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία.Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση μνήμης για τον πεσόντα Λοχία Κοσμά Γιαννακάκη στο Ζουνάκι Πλατανιά

Εκδήλωση μνήμης για τον πεσόντα Λοχία Κοσμά Γιαννακάκη στις 25 Ιουλίου 2026 στο Ζουνάκι Πλατανιά. Τιμή στον ήρωα της Κυπριακής εισβολής του 1974.

Μαρκογιαννάκης: Υποστήριξη των αιτημάτων για το Κτηματολόγιο στη συνάντηση με Παπαστεργίου

Ο βουλευτής Χανίων Αλ. Μαρκογιαννάκης χαιρετίζει τη συνάντηση Δικηγορικών Συλλόγων Κρήτης με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης για το Κτηματολόγιο και ζητά παράταση και υιοθέτηση προτάσεων.

19ο Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά Παλαιόχωρας: Δύο γυναίκες στην κορυφή για πρώτη φορά στην ιστορία του

Για πρώτη φορά στην ιστορία του, δύο γυναίκες, η GM Bella Khotenashvili και η IM Olga Badelka, βρίσκονται στην κορυφή του 19ου Διεθνούς Σκακιστικού Τουρνουά Παλαιόχωρας με 4/4 νίκες.

Μανόλης Χνάρης: Απαιτούνται άμεσες ενέργειες για την αποκατάσταση της κτηματογράφησης στην Κρήτη

Ο βουλευτής Ρεθύμνης Μανόλης Χνάρης κατέθεσε Αναφορά για τα σοβαρά προβλήματα της κτηματογράφησης στην Κρήτη. Ζητείται παράταση προθεσμιών και αναμόρφωση της βάσης δεδομένων.