24.8 C
Chania
Σάββατο, 30 Μαΐου, 2026

Κολομβία: «Το τέρας της Χένοβας» που σκότωσε και βίασε πάνω από 170 παιδιά πέθανε στη φυλακή

Ημερομηνία:

Ένας από τους χειρότερους δολοφόνους παιδιών κατά συρροή σε όλο τον κόσμο, ο Κολομβιανός Λουίς Αλφρέδο Γκαραβίτο, γνωστός επίσης με το προσωνύμιο «το τέρας της Χένοβας», που δολοφόνησε τουλάχιστον 170 ανηλίκους, πέθανε χθες Πέμπτη, εκτίοντας την ποινή του, σε ηλικία 66 ετών, ανακοίνωσαν οι σωφρονιστικές αρχές.

Φυλακισμένος από το 1999, μετά τη σύλληψή του για απόπειρα απαγωγής παιδιού, πέθανε σε κλινική στο βόρειο τμήμα της χώρας εξαιτίας «πολλαπλών παθολογιών». Τον Μάιο, κολομβιανά ΜΜΕ ανέφεραν πως έπασχε από καρκίνο και λευχαιμία.

Το 2000, ο Λουίς Αλφρέδο Γκαραβίτο καταδικάστηκε να εκτίσει 835 χρόνια κάθειρξη για τους βιασμούς και τις δολοφονίες τουλάχιστον 170 ανηλίκων, κυρίως αγοριών, μεταξύ του 1980 και του 1999. Πάντως, η μέγιστη ποινή που προβλέπεται στη χώρα είναι τα 40 χρόνια κάθειρξης.

Ομολόγησε εξάλλου πως διέπραξε φόνους σε γειτονικές χώρες, στη Βενεζουέλα και στον Ισημερινό.

Σύμφωνα με στοιχεία που προέκυψαν από έρευνες που διενεργήθηκαν στην Κολομβία, ο Λουίς Αλφρέδο Γκαραβίτο παρίστανε τον άστεγο, τον ιερομόναχο ή τον πλανόδιο πωλητή και δελέαζε παιδιά προσφέροντάς τους δώρα ή χρήματα προτού στις περισσότερες περιπτώσεις τα βιάσει και τα δολοφονήσει.

Γνωστός επίσης ως «Το Κτήνος», ο άνδρας, γεννημένος στη Χένοβα, μικρή κοινότητα στο κεντροδυτικό τμήμα της χώρας, συνόδευε τις δολοφονίες με πράξεις ακραίας βαρβαρότητας. Έκοβε τα γεννητικά όργανα των θυμάτων του και τα έβαζε μέσα στο στόμα τους.

Σε συνέντευξή του το 2004 στο κολομβιανό τηλεοπτικό δίκτυο RCN, δήλωνε πως έγινε χριστιανός. «Έχω πλέον συγχωρεθεί (…) Ό,τι έγινε έγινε. Δεν θα βασανίζομαι», είχε πει.

topontiki.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σύλληψη δύο νεαρών στο Ρέθυμνο για κλοπή 2.300 ευρώ από αυτοκίνητο

Σύλληψη δύο νεαρών 18 και 20 ετών στο Ρέθυμνο για κλοπή 2.300 ευρώ από αυτοκίνητο στο Αμάρι. Εντοπίστηκαν μετά από έρευνα του Α.Τ. Αμαρίου και της ΥΔΕΕ Ρεθύμνου.

Επιστολή: Για ποιους λόγους ζητά o Τσίπρας την ψήφο μας;

Κύριε διευθυντά, Για ποιους λόγους ζητά ο Τσίπρας την ψήφο...

ΕΛΜΕ Χανίων: Συγκέντρωση συμπαράστασης για τον διευθυντή Λουκά Σαλταφερίδη που καθαιρέθηκε και παραπέμπεται σε πειθαρχικό επειδή συμμετείχε σε απεργία ενάντια στην ατομική αξιολόγηση

Η ΕΛΜΕ Χανίων καλεί σε συγκέντρωση συμπαράστασης για τον Λουκά Σαλταφερίδη, διευθυντή Γυμνασίου Βάμου, που παραπέμπεται σε πειθαρχικό για συμμετοχή σε απεργία-αποχή.

Διπλή θραύση στον κεντρικό αγωγό άρδευσης του Ο.Α.Κ. στα Καμισιανά Πλατανιά

Δύο θραύσεις στον κεντρικό αγωγό άρδευσης Ο.Α.Κ. στα Καμισιανά Πλατανιά. Τεχνικά συνεργεία εργάζονται για αποκατάσταση μέχρι την Κυριακή. Προσωρινή διακοπή νερού.