13.8 C
Chania
Thursday, December 25, 2025

Κορωνοϊός – ECDC: Στις χώρες «μεγάλης ανησυχίας» η Ελλάδα

Ημερομηνία:

Η Ελλάδα είναι μια χώρα «μεγάλης ανησυχίας» για τον ECDC σύμφωνα με τη νέα εκτίμηση κατάστασης του κορωνοϊού από τον oργανισμό.

Ως την περασμένη Κυριακή, η συνολική επιδημιολογική κατάσταση στην ΕΕ και τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (ΕΟΧ Νορβηγία, η Ισλανδία και το Λιχτενστάιν) χαρακτηρίζεται από υψηλό και ταχέως αυξανόμενο συνολικό ποσοστό κρουσμάτων και αργά αυξανόμενο ποσοστό θανάτων.

Παρατηρούνται πλέον αυξανόμενα ποσοστά κοινοποίησης κρουσμάτων και επιδημιολογική κατάσταση υψηλής ή πολύ υψηλής ανησυχίας, ιδίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα της ΕΕ/ΕΟΧ. Η κατάσταση αυτή οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην υψηλή μεταδοτικότητα της παραλλαγής Δέλτα, η οποία περιόρισε τη μείωση της μετάδοσης που επιτεύχθηκε με την εξάπλωση του εμβολιασμού COVID-19 στην ΕΕ/ΕΟΧ.

Το συνολικό ποσοστό κοινοποίησης κρουσμάτων COVID-19 για την ΕΕ/ΕΟΧ ήταν 783,7 ανά 100 000 κατοίκους (809,1 την προηγούμενη εβδομάδα). Το ποσοστό αυτό μειώνεται εδώ και μία εβδομάδα. Το 14ήμερο ποσοστό θανάτων από COVID-19 (58,8 θάνατοι ανά εκατομμύριο πληθυσμού, σε σύγκριση με 55,8 θανάτους την προηγούμενη εβδομάδα) παραμένει σταθερό εδώ και τρεις εβδομάδες.

Από τις 29 χώρες με στοιχεία για τις εισαγωγές σε νοσοκομεία ή ΜΕΘ ή την πληρότητα έως την εβδομάδα 49, οι 12 ανέφεραν αυξητική τάση σε τουλάχιστον έναν από αυτούς τους δείκτες σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα.

topontiki.gr

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σπάνιο έγχρωμο βίντεο – ντοκουμέντο με τον Κισαμίτη σπουδαίο βιολιστή Νικόλαο Χάρχαλη

Ο Νικόλαος Χάρχαλης (πραγματικό όνομα Νικόλαος Χαρχαλάκης) (1884-1974) γεννήθηκε...

Στο μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ 3.000 “ιδιοκτήτες” για επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ

Στο πλαίσιο των διασταυρώσεων, που πραγματοποιεί η Ανεξάρτητη Αρχή...

Η σοκολάτα μπορεί να εξαφανιστεί μέχρι το 2050 – Υπάρχει υποκατάστατο;

Η σοκολάτα βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα «κλιματικό βαρόμετρο», καθώς τα ακραία καιρικά...