15.8 C
Chania
Friday, December 19, 2025

Κόντρα κατοίκων Κολυμβαρίου-ΕΤΑΔ ζητώντας ένα…αξιοπρεπές ιατρείο

Ημερομηνία:

Η Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου εμποδίζει τη μεταστέγαση του Περιφερειακού Ιατρείου Κολυμβαρίου από το –επισήμως- ακατάλληλο κτίριο όπου στεγάζεται σήμερα σε εκείνο του πρώην αστυνομικού σταθμού Κλυμβαρίου.
Οι κάτοικοι του Κολυμβαρίου είχαν κατασκευάσει στο παρελθόν, αλλά και συντηρούν έως και σήμερα το κτίσμα του πρώην αστυνομικού σταθμού και έχουν στο πλευρό τους τη Δημοτική Αρχή με το συμβούλιο, πλην όμως η ΕΤΑΔ ζητά από το Δήμο ανταλλάγματα, τονίζοντας δια στόματος του Δ/ντα Συμβούλου Γρηγόρη Δούνη, ότι για όλα τα κτίρια των πρώην Αστυνομικών Σταθμών, έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον ιδιώτης.
Το κτίριο στο οποίο στεγάζεται σήμερα το Διθέσιο Περιφερειακό Ιατρείο στο Κολυμπάρι, είναι ακατάλληλο σύμφωνα με τις υγειονομικές υπηρεσίες, χωρίς πρόσβαση τόσο για ΑμΕΑ, όσο και για τους ηλικιωμένους και δεν αερίζεται. Οι κολώνες έχουν ρωγμές και στα δάπεδα υπάρχουν φρεάτια, με σοβαρό κίνδυνο για την υγεία των ασθενών.
Αντίστοιχα το κτίριο του πρώην αστυνομικού σταθμού διαθέτει καταλληλότητα και πλήρη προσβασιμότητα.
Για τον παραπάνω λόγο οι κάτοικοι πραγματοποιούν κατάληψη εδώ και τρεις μέρες, με το Δήμο μάλιστα να προθυμοποιείται για τον εξοπλισμό του. Όπως μάλιστα δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης, ο Δήμος δεν παίρνει ενοίκιο για τα κτίρια του Δήμου που στεγάζουν υπηρεσίες της ΕΤΑΔ.
Όπως επίσης παρατήρησε ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Αγοραστάκης, τα κτίρια αυτού του είδους θα έπρεπε να αποδίδονται για τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, κάτι το οποίο θα έπρεπε να είναι αυτονόητο.
Στο κτίριο βρέθηκε χθες ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, ενώ οι κάτοικοι φαίνονται διατεθιμένοι να προχωρήσουν στη μεταστέγαση, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, με δεδομένο μάλιστα ότι ο Δήμος έχει τουλάχιστον τρία έγγραφα στις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, χωρίς να λάβει έγγραφη απάντηση.

Βαγγέλης Φυντριλάκης

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ρεθύμνου τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών – Κοινός αγώνας εργατών για μία ζωή με δικαιώματα

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ρεθύμνου τιμά την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών, καλώντας...

Συνέντευξη Μαρίας Καρυστιανού: «Πάμε προς νέο κόμμα»

Στη συνέντευξή της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΙTV...

Ξεκινούν οι πληρωμές των συντάξεων – Πόσο και ποιοι κερδίζουν από τις αυξήσεις

Από σήμερα, Παρασκευή (19/12), ξεκινούν οι πληρωμές των συντάξεων Ιανουαρίου...

Χριστούγεννα με «λογαριασμό» Michelin: Έως και 20% ακριβότερο το φετινό γιορτινό τραπέζι

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τα Χριστούγεννα και η ακρίβεια στα τρόφιμα εξελίσσεται στον...