33.2 C
Chania
Παρασκευή, 3 Ιουλίου, 2026

Λαπαβίτσας: Δεν πρέπει να υπάρξουν νέα μέτρα λιτότητας, εν ανάγκη με έξοδο από το ευρώ

Ημερομηνία:

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την κατάθεση των ελληνικών προτάσεων στους θεσμούς. Μετά τους Αλ. Μητρόπουλο και Γ. Μιχελογιαννάκη και ο βουλευτής Ημαθίας του κυβερνώντος κόμματος Κώστας Λαπαβίτσας, με συνέντευξή του στη γερμανική Die Zeit, τόνισε πως δεν μπορεί να αποκλειστεί πλέον ένα ρήγμα ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους δανειστές.

«Αυτό το ενδεχόμενο δεν αποτελεί έκπληξη για μένα. Αλλά αυτό δεν θα οφείλεται στο ότι η ελληνική πλευρά δεν θέλει να συμβιβαστεί. Οι δανειστές απαιτούν την πλήρη παράδοση», υπογράμμισε ο Κ. Λαπαβίτσας.

«Αν οι μεταρρυθμίσεις αποτελούνται κυρίως από μέτρα λιτότητας που επηρεάζουν αρνητικά τις καθημερινές ζωές των πολιτών, τότε θα υπάρχουν σημαντικά πολιτικά προβλήματα», σημείωσε ο ίδιος και πρόσθεσε: «Πώς θα επιστρέψουν στις εκλογικές τους περιφέρειες οι βουλευτές, για να εξηγήσουν τη συμφωνία στους ψηφοφόρους;».

Σε ερώτηση της γερμανικής εφημερίδας σχετικά με το ποιες θα πρέπει να είναι οι «κόκκινες» γραμμές της κυβέρνησης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι δεν πρέπει να υπάρξουν μέτρα λιτότητας».

Τέλος, ο Κ. Λαπαβίτσας τάχθηκε για ακόμη μία φορά υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ «είτε για πέντε χρόνια είτε με αμοιβαία συμφωνία ώστε η ελληνική οικονομία να ανασάνει».

tvxs.gr

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία.Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ασκήσεις βολών στο πεδίο βολής Α/Δ Μάλεμε τον Ιούλιο – Ανακοίνωση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων ανακοινώνει ασκήσεις βολών στο πεδίο Α/Δ Μάλεμε τον Ιούλιο 2026. Πρωινές και βραδινές ώρες διεξαγωγής, μέτρα ασφαλείας για πλοία και αλιείς.

Σύλληψη δύο αλλοδαπών στο Ρέθυμνο για ναρκωτικά και όπλα

Σύλληψη 36χρονου και 50χρονης στο Ρέθυμνο για ναρκωτικά και όπλα. Κατασχέθηκαν 4,8 γραμμάρια κοκαΐνης, φυσίγγια, μαχαίρι και 250 ευρώ από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών.

Βραβείο Education Leaders Awards 2026 για το Θερινό Σχολείο Κινηματογράφου του Φεστιβάλ Χανίων

Το Θερινό Σχολείο Κινηματογράφου του Φεστιβάλ Χανίων βραβεύτηκε στα Education Leaders Awards 2026 για καινοτομία στην εκπαίδευση. Το 5ο Cinema Summer Camp πραγματοποιείται 5-12 Ιουλίου.

Κίσσαμος: Νέα εποχή τουριστικής προβολής με ψηφιακή αναβάθμιση του Discover Kissamos

Ο Δήμος Κισσάμου αναβαθμίζει το Discover Kissamos με νέα εφαρμογή για κινητά, ανανεωμένη ιστοσελίδα και έντυπο χάρτη με QR codes. Ψηφιακή στρατηγική για την τουριστική προβολή της περιοχής.