13.8 C
Chania
Sunday, December 14, 2025

Λαφαζάνης: Οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας πήραν μαζική έκταση επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

Ημερομηνία:

Παναγιώτης Λαφαζάνης σε συνέντευξη που έδωσε, ανέφερε ότι οι πλειστηριασμοί που αφορούν την πρώτη κατοικία γιγαντώθηκαν όταν ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονταν στην κυβέρνηση.

Μιλώντας στον realfm 97,8 ανέφερε πως «εμείς εγκαινιάσαμε ως κίνημα την υπόθεση του αγώνα κατά των πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. Αυτοί οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας ξεκίνησαν να έχουν μαζικό τρόπο και μαζική έκταση επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – Καμμένου ξεκίνησε αυτή την λαίλαπα των πλειστηριασμών, γενικώς και ειδικότερα πρώτης κατοικίας. Κυνικά και θα έλεγα με έναν τρόπο ας πούμε απόλυτα βάρβαρο».

Επίσης, είπε ότι:

«Δεν είναι η πρώτη φορά που λέει χονδροειδή ψέματα ο ΣΥΡΙΖΑ. Όχι απλώς υπήρξαν πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας αλλά κάθε Τετάρτη γινόταν όργιο πλειστηριασμών αυτής της κατηγορίας και ιδιαίτερα στους ελεύθερους επαγγελματίες, αυτούς που δεν μπορούσαν να υπαχθούν με κανένα τρόπο στο νόμο Κατσέλη. Αυτοί ήταν στο έλεος των τραπεζών τότε, τα funds τα εγκαινίασε στη συνέχεια ο ΣΥΡΙΖΑ.”

«Τότε οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας λόγω του κινήματος αυτού που είχε αναπτυχθεί ήταν πολύ δύσκολο να γίνουν, σχεδόν αδύνατον, διότι υπήρχαν σιγά σιγά καταλήψεις κάθε Τετάρτη των ειρηνοδικείων, όπου γίνονταν πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας από το κίνημα αυτό κατά των πλειστηριασμών», πρόσθεσε στη συνέχεια.

newsbeast.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ