13.8 C
Chania
Sunday, December 7, 2025

Μεγάλη δικαστική νίκη για τους εργαζόμενους της ΒΙΟΜΕ

Ημερομηνία:

Απορρίφθηκε από τη δικαιοσύνη το αίτημα της συνδίκου που διαχειρίζεται τις μετοχές της πτωχευμένης εταιρείας Φίλκεραμ, μητρικής της ΒΙΟΜΕ, να επανέλθει ουσιαστικά ως προσωρινή διοίκηση η προηγούμενη εργοδοσία.

Η προσωρινή διοίκηση που προτεινόταν από την σύνδικο αποτελούνταν ουσιαστικά από μέλη της προηγούμενης εργοδοσίας (την κ. Χριστίνα Φιλίππου), που εγκατέλειψε τον Μάιο του 2011 οριστικά το εργοστάσιο, αφήνοντας τους εργαζόμενους απλήρωτους επί πολλούς μήνες.

Στην πρόταση της συνδίκου το σωματείο εργαζομένων της ΒΙΟΜΕ είχε καταθέσει δική του πρόταση για διορισμό προσωρινής διοίκησης με βασική αρμοδιότητα την αποφυγή πτώχευσης της ΒΙΟΜΕ, την έρευνα για την κακοδιαχείριση των οικονομικών της ΒΙΟΜΕ, και πρόταση για την πλήρη επαναλειτουργία του εργοστασίου.

Σχολιάζοντας χθες στο ρ/σ Στο Κόκκινο τις εξελίξεις, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων, Μάκης Αναγνώστου δήλωσε ότι «τώρα υπάρχει η δυνατότητα να αποκαλυφθούν τα τέρατα της προηγούμενης διοίκησης» και σημείωσε ότι οι εργαζόμενοι θα κινηθούν κατά του προέδρου και του διευθύνονται συμβούλου της προηγούμενης διοίκησης ακόμη και για τις προσωπικές τους ευθύνες κι όχι μόνο τις εταιρικές. Πρόσθεσε δε, ότι με την απόφαση αυτή το δικαστήριο τάχθηκε με τους εργάτες κι όχι με την αστική τάξη.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ναυάγιο στη Χρυσή: Δε φτάνουν οι θάλαμοι στα ψυγεία του νεκροτομείου για τους νεκρούς

Της Ευαγγελίας Καρεκλάκη Στο νεκροτομείο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου θα μεταφερθούν...

Το ΠΑΣΟΚ «φρενάρει» τον Τσίπρα

Με την παρουσίαση του βιβλίου του στην Αθήνα και το θέατρο...