24.8 C
Chania
Δευτέρα, 25 Μαΐου, 2026

Μια σημαντική καινοτομία στο λαϊκό ορατόριο ΕΝΩΣΕΩΣ ΚΛΕΟΣ με αφηγητή τον Μιχάλη Αεράκη

Ημερομηνία:

Μια καινοτομία στην Κρητική μουσική περιλαμβάνει η συναυλία με το έργο του Μπάμπη Πραματευτάκη «Ενώσεως Κλέος»  που θα παρουσιαστεί στην αίθουσα ΄΄Παντελής Πρεβελάκης΄΄ (Ωδείο) του Συνδέσμου Διαδόσεως Καλών Τεχνών Ρεθύμνου την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου και ώρα 8 μ,μ. στο πλαίσιο της επετείου των 100 χρόνων από την Ένωση της Κρήτης με την ΕλλάδαΓια πρώτη φορά θα παρουσιαστεί η λύρα μπάσα που σχεδίασε ο συνθέτης και  κατασκεύασε ο Γιώργος Παπαλεξάκης. Το δύσκολο ρόλο της εκτέλεσης μερών του έργου όπου η λύρα μπάσα θα σκορπίσει το μοναδικό της ηχόχρωμα έχει αναλάβει ο Μιχάλης Δασκαλάκης με εξαιρετική συνέπεια. Έτσι το τρίο που συμπληρώνουν ο Γιάννης Τσουρδαλάκης (λύρα)και ο Ανδρέας Κουτελιδάκης (λαούτο)θα δώσει μια ξεχωριστή επιβλητικότητα στην εκδήλωση

Το ΕΝΩΣΕΩΣ ΚΛΕΟΣ είναι ένα λαϊκό ορατόριο που ο Μπάμπης Πραματευτάκης  σύνθεσε βασιζόμενος σε ποίηση Βαγγέλη Κακατσάκη , Δημήτρη Αετουδάκη , Κώστα Απανωμεριτάκη, Κώστα Καλλέργη ,Κώστα Ψαράκη και Εύας Λαδιά που έχει και την επιμέλεια των συνδετήριων κειμένων

Συμμετέχει η Αθηναϊκή  Simfonietta υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Αραβίδη με Ρεθεμνιώτικη συμμετοχή τον Αντώνη Μαυράκη, και συμπράττει χορωδιακό σύνολο με σολίστ τους Μαριέλλα Βιτώρου, Αντιόπη Νικολουδάκη , Βαγγέλη Νικολιδάκη, Ρομανό Σκουμπουρδή Βαγγέλη Λινοξυλάκη και Γιώργο Παπαλεξάκη.

Το χορωδιακό σύνολο αποτελούν οι Μαριέλλα Βιτώρου ,Αντιόπη Νικολουδάκη , Γεωργία Τσετσώνη και Σοφία Πουλοπούλου(σοπράνι) Φέφη Βαλαρή, Ελένη Κυδωνάκη , Ρίτα Μητρογώγου και Χριστίνα Κούκου (alti) Oθωνας Δρουδάκης, Βαγγέλης Νικολιδάκης και Σήφης Καυκαλάς (τενόροι) Ρομανός Σκουμπουρδής και Βαγγέλης Λινοξυλάκης (μπάσοι)

Αφηγητής ο γνωστός ηθοποιός Μιχάλης Αεράκης.

Την εκδήλωση διοργανώνουν η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, ο Δήμος Ρεθύμνου  και το ίδρυμα Μελετών ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ Χανίων

Η είσοδος είναι ελεύθερη

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στ. Αρναουτάκης από το Μάλεμε: «Η μνήμη των νεκρών ένα διαρκές παράδειγμα ευθύνης για ειρήνη, ασφάλεια και κράτος δικαίου»

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης μίλησε στο Γερμανικό Νεκροταφείο Μάλεμε για την 85η επέτειο της Μάχης της Κρήτης, τονίζοντας τη σημασία της ιστορικής μνήμης.

Χάρης Μαμουλάκης: «Η μνήμη παραμένει ζωντανή» για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Δήλωση Χάρη Μαμουλάκη για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Τίμησε τους 335.000 νεκρούς και υπογράμμισε τη σημασία της ιστορικής μνήμης.

Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στα Χανιά: «Στους κανόνες οι εξαιρέσεις κάνουν τη διαφορά»

Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στα Χανιά το Σάββατο 30 Μάη στην πλατεία Νεώρια. Συναυλίες, εκθέσεις και δραστηριότητες από μαθητές για μαθητές.

Χάρης Μαμουλάκης στις Βασιλειές: Από τα 620 στρέμματα εντός Οικισμού, παραμένουν μόλις τα 69 με υπογραφή ΝΔ

Ο Χάρης Μαμουλάκης επισκέφθηκε τις Βασιλειές και εξήγησε στους κατοίκους τη μείωση των ορίων του Οικισμού από 620 σε μόλις 69 στρέμματα με το Προεδρικό Διάταγμα της κυβέρνησης.