11.8 C
Chania
Wednesday, December 24, 2025

Οριστικό: Έξοδος Μ. Σάλλα από την Παγκρήτια, συμφωνία με Μπάκο – Καϋμενάκη

Ημερομηνία:

Την πώληση των μετοχών της Lyktos, συμφερόντων του Μιχάλη Σάλλα, στην Thrivest Holding Ltd συμφερόντων Μπάκου – Καϋμενάκη – Εξάρχου συμφώνησαν οι δυο πλευρές.

Το ποσοστό του κ. Σάλλα, μετά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Παγκρήτιας στην οποία δεν συμμετείχε, διαμορφώνεται σε 11,25% και σύμφωνα με πληροφορίες οι δυο πλευρές έχουν υπογράψει δεσμευτική συμφωνία με το τίμημα να διαμορφώνεται στα 24 εκατ. ευρώ. Από την συναλλαγή προκύπτει σημαντικό κέρδος για την Lyktos καθώς η αρχική επένδυση είχε ανέλθει κοντά στα 10 εκατ. ευρώ.

Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής το ποσοστό της Thrivest Holding θα ανέλθει στο 42% καθώς ήδη ελέγχει το 32,5% της Παγκρήτιας. Σημειώνεται ότι κατά την πρόσφατη αύξηση κεφαλαίου συνολικού ύψους 98 εκατ. ευρώ οι εφοπλιστές κατέβαλλαν 65 εκατ. ευρώ ασκώντας αδιάθετα δικαιώματα και απέκτησαν τον έλεγχο της τράπεζας.

Με την απόκτηση του 11,25% έναντι 24 εκατ. ευρώ η συνολική επένδυση των Μπάκου – Καϋμενάκη – Εξάρχου φτάνει τα 89 εκατ. ευρώ. Με την κίνηση αυτή αποκτούν τον απόλυτο έλεγχο της τράπεζας. Σημειώνεται ότι οι νέοι μέτοχοι έχουν εγείρει ενστάσεις για την σκοπιμότητα της συγχώνευσης με την Τράπεζα Χανίων χωρίς, ωστόσο, να έχουν ανακοινωθεί ακόμα οι οριστικές αποφάσεις.

businessdaily.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Κρήτη κορυφαίος γαστρονομικός προορισμός στην Ευρώπη

Σύμφωνα με τη νέα λίστα του Conde Nast Traveller,...

ΚΚΕ: “Αθλιότητα της κυβέρνησης να κλείνει τους δρόμους που οι αγρότες αφήνουν ανοιχτοί”

Κατηγορίες προς την κυβέρνηση και την αστυνομία, για το κλείσιμο των δρόμων...

Όταν η ανεξιθρησκεία κτυπούσε την πόρτα της Μεσογείου

Του Γιώργου Ουρανού Δεν γνωρίζουμε αν έχει υπάρξει ποτέ στον...