32.1 C
Chania
Τρίτη, 14 Ιουλίου, 2026

Παραμένει η Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. ανεξάρτητος φορέας διαχείρισης στερεών αποβλήτων – Τ. Βάμβουκας: Δικαιώνεται ένας αγώνας τεσσάρων ετών

Ημερομηνία:

Μετά την οριστική απόφαση δημιουργίας τριών Φο.Δ.Σ.Α. στην Κρήτη, στα Χανιά (ΔΕΔΙΣΑ), στο Λασίθι (μαζί με τους Δήμους Χερσονήσου, Μινώα – Πεδιάδος και Βιάννου) και του ΕΣΔΑΚ (με τους υπόλοιπους Δήμους της Κρήτης), ο Δήμαρχος Χανίων Τ. Βάμβουκας που παρευρέθηκε την Πέμπτη (25/10) στο Ηράκλειο, στην Ολομέλεια των Δημάρχων της Κρήτης (συνεδρίαση της ΠΕΔ για το συγκεκριμένο θέμα), προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Ένας αγώνας τεσσάρων ετών δικαιώνεται… Η ολομέλεια της ΠΕΔ Κρήτης αποφάσισε να προτείνει κατά πλειοψηφία, την παραμονή της ΔΕΔΙΣΑ, ως ανεξάρτητου φορέα διαχείρισης στερεών αποβλήτων.

Από την αρχή είχαμε θέσει δύο υψηλούς στόχους ως Δημοτική Αρχή Χανίων. Την κατασκευή νέου κυττάρου ταφής υπολειμμάτων, για να μην ζήσουμε καταστάσεις νέου Κουρουπητού στα Χανιά και την παραμονή της ΔΕΔΙΣΑ, ως ανεξάρτητης μονάδας. Τα επιτυγχάνουμε και τα δύο!

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία.Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Υποστελέχωση στο ΠΑΓΝΗ: Στα όρια της λειτουργικής κατάρρευσης η μεταφορά ασθενών λόγω έλλειψης τραυματιοφορέων

Σε κατάσταση έντονης λειτουργικής πίεσης περιέρχεται το Πανεπιστημιακό Γενικό...

Νίκος Ανδρουλάκης: Οι δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Με ένα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Νίκος Ανδρουλάκης παρουσιάζει...

Το Επιμελητήριο Χανίων καλεί επιχειρήσεις-μέλη του στη 90ή ΔΕΘ

Το Επιμελητήριο Χανίων καλεί επιχειρήσεις-μέλη του για συμμετοχή στο περίπτερό του στη 90ή ΔΕΘ Θεσσαλονίκης, 5-13 Σεπτεμβρίου 2026. Αιτήσεις έως 20 Ιουλίου.

Εκδήλωση της ΚΟ Χανίων του ΚΚΕ με μικρούς επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους

Η Κομματική Οργάνωση Χανίων διοργανώνει εκδήλωση-συζήτηση με μικρούς επαγγελματίες στις 20 Ιουλίου στο καφενείο «Η μικρή βουλή». Θα μιλήσει ο βουλευτής Μανώλης Συντυχάκης.