13.8 C
Chania
Monday, December 22, 2025

Περιφερειάρχης Κρήτης: Να βρεθεί σήμερα λύση στο θέμα της απεργίας της ΠΝΟ

Ημερομηνία:

Έκκληση στη ΠΝΟ και στην Κυβέρνηση να βρεθεί έστω και την ύστατη ώρα λύση στο θέμα της απεργίας απεύθυνε χθες ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Είναι ανάγκη είπε ο Περιφερειάρχης να υπάρχει απρόσκοπτη ακτοπλοϊκή σύνδεση από και προς την Κρήτη, επισημαίνοντας ότι υφίσταται μεγάλο πλήγμα  η τοπική οικονομία, αγροτικός-τουριστικός τομέας, ενώ βρίσκονται σε ομηρία δεκάδες χιλιάδες ταξιδιώτες που έχουν κλείσει εισιτήρια. Μάλιστα ο Περιφερειάρχης είπε ότι μόνο από τον αγροτικό τομέα η ζημιά φτάνει καθημερινά τα 15 εκ. ευρώ και αφορά τα πρώιμα κηπευτικά που «μπλοκάρονται» στα λιμάνια του νησιού μας και που λόγω της απεργίας υπάρχει κίνδυνος οι καλλιεργητές της Κρήτης να χάσουν τις μεγάλες αγορές του εξωτερικού με τις οποίες έχουν υπογράψει συμβόλαια παραλαβής κηπευτικών προϊόντων σε συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Ο Περιφερειάρχης επισήμανε την αναγκαιότητα εξεύρεσης άμεσης λύσης λέγοντας: «Ιδίως στην παρούσα οικονομική συγκυρία, κανένας εργαζόμενος, όσο δίκαια κι αν είναι τα αιτήματά του, δεν έχει δικαίωμα να προκαλεί προβλήματα σε άλλους επαγγελματικούς κλάδους, και την κοινωνία »…

Συγκεκριμένα ο κ. Αρναουτάκης στις δηλώσεις του ανέφερε: «Δεν μπορεί το κάθε νησί της χώρας να βρίσκεται σε ομηρία κάθε 15 ημέρες. Εμείς σεβόμαστε τα δικαιώματα του κάθε εργαζόμενου, όμως δεν μπορεί να καταστρέφεται  ένας κλάδος, ένα νησί, δεν μπορεί να καταστρέφεται η αγροτική παραγωγή, ο τουριστικός τομέας επειδή έτσι θέλουν κάποιοι συνδικαλιστές. Εμείς κάνουμε έκκληση και σήμερα, την ύστατη ώρα, να βρεθεί μια φόρμουλα ούτως ώστε να μην υπάρχει στο μέλλον καμία τέτοια απεργία όχι μόνο από τα πλοία, αλλά και από άλλους εργασιακούς κλάδους, γιατί στην δύσκολη αυτή οικονομική κατάσταση που περνάει η χώρα χρειάζεται μια ηρεμία, χρειάζεται μια συνεργασία όλων, και όλοι μαζί να παλέψουμε για ένα καλύτερο αύριο. Θεωρώ και ζητούμε από την Κυβέρνηση ότι πρέπει να βρεθεί η λύση, όποια και αν είναι αυτή».

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η «τυχαία» διαρροή ότι ελέγχεται ο αγροτοσυνδικαλιστής Κώστας Ανεστίδης για τον ΟΠΕΚΕΠΕ προκαλεί ερωτήματα

Των κυβερνητικών δηλώσεων για παράλογες απαιτήσεις των αγροτών, «αδιαλλαξία»...