21.8 C
Chania
Τετάρτη, 20 Μαΐου, 2026

Πρωτοβουλία Πολιτών “Πρώτα ο Άνθρωπος”: “Το στρατόπεδο Μαρκοπούλου στους πολίτες άμεσα και με διαφάνεια”

Ημερομηνία:

Άμεσα σύγκληση διαπαραταξιακής ανοιχτής συνάντησης με την παρουσία βουλευτών του νομού και εκπροσώπων των αρμόδιων φορέων και του κινήματος, όπου δημοκρατικά και με διαφάνεια θα γίνουν τα απαραίτητα βήματα για την ολοκλήρωση της παραχώρησής του στρατόπεδου Μαρκοπούλου στο Δήμο ζητά με ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία Πολιτών “Πρώτα ο Άνθρωπος”.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Τον τελευταίο καιρό βλέπουν το φως της δημοσιότητας ορισμένα θολά σενάρια σχετικά με την τύχη του στρατόπεδου Μαρκοπούλου.

Επειδή κρίνουμε ότι οι πολιτικές συνθήκες είναι ώριμες και υπάρχει ήδη προηγούμενο, π.χ. στη Θεσσαλονίκη το στρατόπεδο Παύλου Μελά, αλλά και κυρίως επειδή ο χώρος αυτός αποτέλεσε αντικείμενο μαζικών κινητοποιήσεων και αγώνα των συμπολιτών μας για τη διεκδίκησή του ως χώρου πρασίνου, ζητούμε:

– πρώτον, άμεσα να ληφθεί από το Δήμο Χανίων πρωτοβουλία για την παραχώρησή του στους Χανιώτες και

– δεύτερον να περιβάλλονται όλες οι ενέργειες με απόλυτη διαφάνεια και δημοκρατικότητα.

Με αυτούς τους στόχους προτείνουμε την άμεση σύγκληση διαπαραταξιακής ανοιχτής συνάντησης με την παρουσία βουλευτών του νομού και εκπροσώπων των αρμόδιων φορέων και του κινήματος, όπου δημοκρατικά και με διαφάνεια θα γίνουν τα απαραίτητα βήματα για την ολοκλήρωση της παραχώρησής του στο Δήμο.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νικολό Μακιαβέλλι: Μήπως, απλά έγραφε μία αλήθεια που δεν είναι απαραίτητο πάντα να μας αρέσει;

Της Άννας Αγγελάκη - Κωνσταντουδάκη Διάσημος Ιταλός ιστορικός και πολιτικός...

Ολοκληρώνονται οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στον χώρο της πρώην ΑΒΕΑ στα Χανιά

Ο Δήμος Χανίων ολοκληρώνει τις εργασίες ασφαλτόστρωσης στον χώρο της πρώην ΑΒΕΑ, προσφέροντας λύση σε χρόνιο πρόβλημα στάθμευσης και βελτιώνοντας τη λειτουργία της λαϊκής αγοράς.

Οικογενειακό εργαστήριο Tinkering στην Οικία–Μουσείο Βενιζέλου για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Το Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Βενιζέλος» γιόρτασε τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με οικογενειακό εργαστήριο Tinkering στην Οικία–Μουσείο στη Χαλέπα Χανίων και δράσεις στο Θέρισο.

ΥΠΕΞ: «Απαράδεκτη και καταδικαστέα» η στάση του Ισραηλινού υπουργού προς Έλληνες του «Global Sumud Flotilla»

Το Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τους Έλληνες πολίτες που...