14.8 C
Chania
Τετάρτη, 22 Απριλίου, 2026

Πρωτοφανές γεγονός: Έφραξαν δρόμο προς εκκλησία!

Ημερομηνία:

Θέμα πρωτοφανές και άκρως προκλητικό υπάρχει στο δρόμο που οδηγεί στο ιστορικό εκκλησάκι που πάνω από 750 χρόνια λειτουργεί αφιερωμένο στη χάρη του Αγίου Ιωάννη του Χρυσόστομου και βρίσκεται στην περιοχή πίσω από το κέντρο ΖΑΜΑΝΙΑ.

Ο δρόμος αυτός έχει κλείσει με ιδιότυπο οδόφραγμα, ξύλινη υποδοχή με χώματα και με μπάζα.

Η φραγή του δρόμου που εμποδίζει την πρόσβαση των πολιτών στον ιερό ναό έχει γίνει στο ύψος των ιδιοκτησιών Αγγελάκη.

Η χθεσινή αναφορά μας στο θέμα είχε ένα λάθος για το οποίο ζητούμε συγνώμη.

Η όλη υπόθεση δεν έχει καμία συγγενική ή άλλη σχέση με την γυναίκα αντιδήμαρχο όπως αναφέραμε αλλά με γυναίκα στέλεχος εκλεκτό και πρόσωπο εμπιστοσύνης του Δημάρχου Χανίων Μανόλη Σκουλάκη.

Σε κάθε περίπτωση η διάνοιξη του δρόμου πρέπει να γίνει ΑΜΕΣΑ από τη Δημοτική Αρχή Χανίων.

Για να δοθεί ο δρόμος στους ανθρώπους που εκκλησιάζονται στο ιστορικό εκκλησάκι.

Νίκος Αγγελάκης

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων: Καταγγελία για άνοιγμα καταστημάτων όλες τις Κυριακές

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων καταγγέλλει την απόφαση του Δημάρχου για άνοιγμα καταστημάτων όλες τις Κυριακές Μάιο-Οκτώβριο σε πέντε περιοχές των Χανίων.

Ενιαίος Φοιτητικός Σύλλογος Πολυτεχνείου Κρήτης: Καταγγελία για συνδικαλιστική δίωξη φοιτητών και κινητοποίηση την Πέμπτη κατά την απολογία

Ο Ενιαίος Φοιτητικός Σύλλογος Πολυτεχνείου Κρήτης καταγγέλλει πειθαρχική δίωξη τεσσάρων φοιτητών ΗΜΜΥ από τον καθηγητή Γυφτάκη και τον κοσμήτορα Καρυστινό για συνδικαλιστική δράση.

Ο ιταλικός Άρειος Πάγος ακυρώνει την απαγόρευση Ντράγκι για Δίστομο και γερμανικές αποζημιώσεις

Ο ιταλικός Άρειος Πάγος ακύρωσε με απόφασή του την απαγόρευση Ντράγκι, επιτρέποντας στους Διστομίτες να προχωρήσουν στην εκτέλεση της απόφασης για γερμανικές αποζημιώσεις.

Σωματείο Επισιτισμού Χανίων: Κάλεσμα σε απεργία την Πρωτομαγιά 2026

Το Σωματείο Επισιτισμού Χανίων καλεί σε απεργία Πρωτομαγιάς 2026 με κεντρικό σύνθημα «Λεφτά για μισθούς, όχι για πολέμους». Γενική συνέλευση στις 29 Απριλίου.