29.9 C
Chania
Τετάρτη, 15 Ιουλίου, 2026

Σάλος στα Χανιά: Λογαριασμός ρεύματος 2.142 ευρώ για κατανάλωση 47 ευρώ καταγγέλλει η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Ημερομηνία:

Ένα απίστευτο περιστατικό ακραίας υπερχρέωσης ήρθε στο φως στα Χανιά, μετά από επίσημη καταγγελία που δέχτηκε η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης από γυναίκα μέλους της. Η καταναλώτρια έλαβε εκκαθαριστικό λογαριασμό ρεύματος από τη ΔΕΗ, ο οποίος την καλούσε να πληρώσει το αστρονομικό ποσό των 2.142,00 ευρώ, ενώ η πραγματική κατανάλωση ενέργειας για την ίδια περίοδο ανερχόταν σε μόλις 47,21 ευρώ.

Η έκπληξη και η απόγνωση της γυναίκας μετατράπηκαν σε οργή όταν διαπιστώθηκε η τεράστια απόκλιση μεταξύ της πραγματικής κατανάλωσης και του τελικού ποσού χρέωσης. Πρόκειται για μια προκλητική και αδικαιολόγητη χρέωση, η οποία στερείται κάθε λογικής βάσης και δημιουργεί τεράστιο ψυχολογικό και οικονομικό βάρος σε έναν απλό πολίτη, ο οποίος καλείται ξαφνικά να διαχειριστεί ένα ανύπαρκτο χρέος.

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης αντέδρασε ακαριαία. Προχώρησε ήδη σε έγγραφη παρέμβαση προς τη ΔΕΗ, ζητώντας άμεσες, γραπτές και αναλυτικές εξηγήσεις για το πώς προέκυψε αυτό το κραυγαλέο λάθος. Παράλληλα, απαίτησε την άμεση πάγωμα κάθε διαδικασίας είσπραξης ή απειλής διακοπής ρεύματος, την άμεση διόρθωση του λογαριασμού και την προσαρμογή του στα πραγματικά δεδομένα κατανάλωσης των 47,21 ευρώ, καθώς και τον έλεγχο των συστημάτων καταμέτρησης και τιμολόγησης για την αποφυγή παρόμοιων φαινομένων στο μέλλον.

Η πρόεδρος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, Ιωάννα Μελάκη, δήλωσε σχετικά: «Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν πάροχο ενέργειας να τρομοκρατεί και να εξουθενώνει οικονομικά τους καταναλωτές με λογιστικά “λάθη” χιλιάδων ευρώ. Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και η διαφάνεια στις χρεώσεις είναι αδιαπραγμάτευτη. Καλούμε τη ΔΕΗ να αναλάβει την ευθύνη της και να διορθώσει το σφάλμα τώρα. Είμαστε δίπλα σε κάθε πολίτη που πέφτει θύμα αυθαιρεσίας».

Η Ένωση καλεί όλους τους καταναλωτές που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα υπερχρεώσεων ή αυθαίρετων χρεώσεων να μην προχωρούν σε πληρωμές χωρίς έλεγχο, να αμφισβητούν εγγράφως τα ποσά και να απευθύνονται άμεσα στην Ένωση για καθοδήγηση και νομική υποστήριξη. Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, με έδρα την Πλατεία 1866 αριθμός 2 στα Χανιά, διατηρεί γραμμή εξυπηρέτησης στο 28210 92666 και στο 28210 92306, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν μέσω email στο epkxan@gmail.com.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία.Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ορκωμοσία τεσσάρων νέων μελών Δ.Ε.Π. στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Ορκωμοσία τεσσάρων νέων μελών Δ.Ε.Π. στο Πανεπιστήμιο Κρήτης παρουσία του Πρύτανη Γεωργίου Κοντάκη. Ενίσχυση σε Τμήματα Ιστορίας, Παιδαγωγικό, Κοινωνιολογίας και Οικονομικών.

Εκδήλωση της ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ στο μνημείο του ΔΣΕ στον Βουτά Σελίνου

Η ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση στις 22/7 στο μνημείο του ΔΣΕ στον Βουτά Σελίνου για τα 80 χρόνια από την ίδρυσή του. Ομιλητής ο Γ. Κορναράκης.