17.8 C
Chania
Friday, December 12, 2025

Σε θέσεις “μάχης” δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα σε Χανιά και Ηράκλειο

Ημερομηνία:

Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκονται από σήμερα δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα μεσαίου τύπου «Kamov» που θα επιχειρούν από τα αεροδρόμια Χανίων και Ηρακλείου.

«Είναι δύο εναέρια μέσα με μεγάλη επιχειρησιακή δυνατότητα, που ταιριάζουν με το ανάγλυφο της περιοχής και η συνδρομή τους σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιών αναμένεται να είναι καθοριστική» δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο επικεφαλής των Πυροσβεστικών δυνάμεων στην Κρήτη, Γιάννης Μαραγκάκης.

Τα συγκεκριμένα ελικόπτερα μπορούν να μεταφέρουν νερό βάρους περίπου 4 τόνων με τους ειδικούς κάδους, έχουν τη δυνατότητα να επιχειρούν από κοινού, ενώ από την στιγμή που θα δοθεί εντολή για την ενεργοποίηση τους είναι στον αέρα σε περίπου 20 λεπτά.

Τα «Kamov» έχουν τη δυνατότητα ανεφοδιασμού με νερό από παραθαλάσσιες περιοχές, ενώ η επιχειρησιακή τους δυνατότητα αποδεικνύεται από το γεγονός ότι μπορούν να κάνουν ρίψεις νερού με ακρίβεια και ασφάλεια ακόμα και σε περίπτωση ισχυρών ανέμων.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΟΕΣΥ: Όχι στην υποκατάσταση δημοσιογράφων από εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης

Την έντονη αντίθεσή της σε πρακτικές ΜΜΕ που επιχειρούν...

24ωρη πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 16 Δεκεμβρίου για τον προϋπολογισμό

24ωρη πανελλαδική απεργία την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου, ημέρα ψήφισης...

Εισαγγελική παρέμβαση για τη σιωπή του “Φραπέ” στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Στο στόχαστρο των εισαγγελικών αρχών μπαίνει ο Γιώργος Ξυλούρης,...