Παγωτό παρφέ καραμέλα
(Μου ‘πε η φίλη μου που το φτιάχνει συχνά πως είναι μμμ!μμμ!μμμ! μούρλια!!!)
Δύο γάλατα Βλάχας ένα light κι ένα πλήρες
Τ’ ανοίγω τελείως και πετώ τα καπάκια. Τα βάζω κατάψυξη έξι ώρες.
Δύο κούπες ζάχαρη μια Er Mol
3 Βανίλιες, λίγο αμαρέτι
Όλα τα χτυπώ δυνατά 10 λεπτά.
Τα αμύγδαλα τα καραμελώνουμε ως εξής: Δύο κούπες ζάχαρη, μιάμιση κούπα αμύγδαλα αξεφλούδιστα λίγο στο φούρνο και μετά στην καραμέλα. Τα σπάω κομμάτια και τα ρίχνω στο παγωτό.
Γλύκισμα με κουάκερ
Ένα βιτάμ, τρία αυγά, ένα γάλα ζαχαρούχο, μια φλιτζάνα ζάχαρη, μισή φλιτζάνα κουάκερ, μια φλιτζάνα αλεύρι, όταν ψηθεί το αλείφουμε με 250 γραμ. λιωμένη κουβερτούρα.
Χαλβάς (2)
Ένα βούτυρο, δύο σιμιγδάλι, τρία ζάχαρη, έξι νερό. Εάν θέλετε τα τρία από τα έξι μπορεί να είναι γάλα. Τα αμύγδαλα καβουρντισμένα μαζί με το σιμιγδάλι.