Βασιλόπιτα (1): 100 δράμια αμύγδαλα ψίχα, 10 αυγά, 5 ποτήρια αλεύρι, 3 ποτήρια ζάχαρη, 100 δράμια βούτυρο, λίγο κονιάκ, 2 φλιτζάνια γάλα, όψη ενός λεμονιού, λίγη βανίλια, 2 φακελάκια μπέικη.
Η εκτέλεση όπως το κέικ.
Βασιλόπιτα (2): 7 αυγά, 1 ½ φλιτζάνα βούτυρο ραφινέ, 2 ποτήρια ζάχαρη, 1 ποτήρι γάλα, 1 κόκκινη φαρίνα, 1 μπέικη, ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού
Βασιλόπιτα (3): 1 φλιτζάνι βιτάμ, ½ φλιτζάνι γάλα, 3 φλιτζάνες αλεύρι, 4 αυγά, 3 βανίλιες, 1 μπέικη, όψη πορτοκαλιού, 1 ½ φλιτζάνα ζάχαρη.
Από πάνω μια κουβερτούρα, 2 κουταλιές ζάχαρη άχνη, 60 γραμμ. βιτάμ, 1 φλιτζανάκι καφέ γάλα.
Πούρα κανταΐφι Γιαννιώτικο:
750 γραμμ. φύλλο κρούστας, 400 γραμμ. κανταΐφι, 250 γραμμ. φρυγανιά τριμμένη, 1 κουταλιά κανέλλα, ½ κουταλιά γαρύφαλλο, 400 γραμμ. καρύδια, 250 γραμμ. μινερβίνη ή φυτίνη.
Ανακατεύουμε φρυγανιά, κανέλα, γαρύφαλλο, καρύδια.
Σιρόπι: Δύο κιλά ζάχαρη, επτά φλιτζάνες νερό, δύο βανίλιες, ένα λεμόνι χυμό. Μόλις πάρει βράση το αφήνουμε πέντε λεπτά. Παίρνουμε ένα – ένα φύλλο κρούστας βάζομε στην άκρη αρκετό κανταΐφι, ρίχνουμε απ’ το υλικό των καρυδιών και τυλίγουμε στη φλογέρα.
Ρίχνουμε επάνω στις φλογέρες το βούτυρο αφού τα κόψουμε προηγουμένως και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά.
Μετά σιροπιάζουμε.