Βασιλόπιτα(4):
8 αυγά, ένα ποτήρι γάλα, ένα ποτήρι βούτυρο, ένα ποτήρι ζάχαρη, δύο κουταλάκια μπέικη, ένα κρασοπότηρο ανθόνερο χυμό από ένα λεμόνι, πέντε ή έξι βανίλιες, τέσσερα ποτήρια αλεύρι, ένα ποτήρι αμύγδαλα.
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, τα αυγά χωριστά και τα προσθέτουμε στο βούτυρο με τη ζάχαρη χτυπώντας συνέχεια. Ρίχνουμε το γάλα, το ανθόνερο, το μπέικη διαλυμένο στο λεμόνι, τις βανίλιες, το αλεύρι και τέλος τα αμύγδαλα. Βουτυρώνουμε ταψί, ρίχνουμε το μείγμα μέσα πασπαλισμένο με κοπανισμένα αμύγδαλα και ψήνουμε για μια ώρα.
Βασιλόπιτα (5):
Επτά αυγά, μιάμιση φλιτζάνα βούτυρο ή ραφινέ, δύο ποτήρια ζάχαρη, ένα ποτήρι γάλα, μια κόκκινη φαρίνα, ένα κουτί μπέικη, ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού.
Βασιλόπιτα (6):
Μία φλιτζάνα βιτάμ, μισή φλιτζάνα γάλα, έξι φλιτζάνες αλεύρι, τέσσερα αυγά, τρεις βανίλιες ένα μπέικη, όψη πορτοκαλιού, μιάμιση φλιτζάνα ζάχαρη, Από πάνω μια κουβερτούρα, δύο κουταλιές ζάχαρη άχνη, εξήντα γρ. βιτάμ, ένα φλιτζανάκι καφέ γάλα.
Βασιλόπιτα (7):
Εκατό δράμια αμύγδαλα ψίχα, δέκα αυγά, πέντε ποτήρια αλεύρι, τρία ποτήρια ζάχαρη, εκατό δράμια βούτυρο, λίγο κονιάκ, δύο φλιτζάνια γάλα όψη ενός λεμονιού, λίγη βανίλια, δύο φακελάκια μπέικη.