14.3 C
Chania
Σάββατο, 4 Απριλίου, 2026

Σπιτικές Προτάσεις

Ημερομηνία:

Πουτίγκα αμυγδάλου:

Τριακόσια είκοσι (320 ) γραμμ. αμύγδαλα ασπρισμένα και αλεσμένα. Δέκα αυγά, Τριακόσια γραμμ. ζάχαρη , μια  κουταλιά  σούπας αλεύρι, όψη ενός λεμονιού, λίγο κονιάκ.

Κτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη να γίνουν αφράτοι και βάζουμε την όψη. Προσθέτομε εναλλάξ λίγο από  το μείγμα ασπραδιών και λίγο απ’ τα αμύγδαλα και βάζομε το μίξερ πολύ χαμηλά. Μετά βάζομε την κουταλιά το αλεύρι και το κονιάκ. Ψήνομε στο φούρνο με θερμοκρασία για κέικ.

Όταν ψηθεί και κρυώσει ρίχνομε το σιρόπι καυτό (δύο ποτήρια ζάχαρη, ενάμιση νερό, βανίλια και λίγο λεμόνι). Όταν κρυώσει βάζομε γλάσο σοκολάτας. Γίνεται: Τρία ασπράδια αυγών, ογδόντα γραμμ. ζάχαρη κοινή , εκατόν πενήντα γραμμ. κουβερτούρα. Την λιώνομε σε μπεν – μαρί. Χτυπάμε ασπράδια με ζάχαρη σφιχτή μαρέγκα και αρχίζομε να ρίχνομε μαρέγκα από λίγη λίγη μέσα στο μπέν – μαρί με την σοκολάτα και ανακατεύομε.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ένταση τροχονομικών ελέγχων στην Κρήτη: 520 παραβάσεις σε 1.291 οχήματα

520 παραβάσεις βεβαιώθηκαν σε 1.291 ελεγχθέντα οχήματα στην Κρήτη στις 3 Απριλίου 2026. Οι έλεγχοι διενεργήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου.

Αυξημένα μέτρα τροχαίας από την Ελληνική Αστυνομία για το Πάσχα

Η Ελληνική Αστυνομία εφαρμόζει αυξημένα μέτρα τροχαίας από 3 έως 19 Απριλίου 2026 για το Πάσχα. Εντατικοί έλεγχοι για αλκοόλ, ταχύτητα, κινητά και ζώνες ασφαλείας.

Σύλληψη πέντε ατόμων για ναρκωτικά στην Ιεράπετρα

Σύλληψη πέντε ημεδαπών 19-27 ετών στην Ιεράπετρα για ναρκωτικά. Κατασχέθηκαν κοκαΐνη, κάνναβη και χρήματα από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων.

Άρχισε το 5ο Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά «Μίκης Θεοδωράκης» στα Χανιά με 142 αθλητές από όλον τον κόσμο

Άρχισε στα Χανιά το 5ο Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά «Μίκης Θεοδωράκης» με 142 αθλητές από όλον τον κόσμο. Διεξάγεται στο Μεγάλο Αρσενάλι έως τη Μεγάλη Πέμπτη.